Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ηλίας Λιούγκος: Ποιος;




Δελτίο Τύπου (2018)

Ηλίας Λιούγκος 

ΠΟΙΟS;

Ο Ηλίας Λιούγκος επιστρέφει με 11 καινούργια βιωματικά τραγούδια (όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος), σε μουσική δική του και στίχους της Ζωής Παναγιωτοπούλου. Τίτλος του δίσκου “ΠΟΙΟS;”. 

Τραγουδούν εκτός από τον ίδιο, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Μόρφω Τσαϊρέλη και ο Ορέστης Λιούγκος.

Όπως σημειώνει ο τραγουδοποιός:
«τα τραγούδια αυτού του δίσκου γράφτηκαν από τη Ζωή, σε περιόδους έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Μιλούν πάντα σε πρώτο πρόσωπο και παραπέμπουν σε κοινά βιώματα.Τα θέματα, κυρίως περί έρωτος, αλλά και κοινωνικό-υπαρξιακά που βασανίζουν κάθε ανήσυχο άνθρωπο, διατυπώνονται με δωρική λιτότητα, και καλούν τον ακροατή να συμμετέχει με καθαρή συνείδηση και παιδική αθωότητα. Η λιτότητα και η αμεσότητα των στίχων όπως θα διαπιστώσετε, με οδήγησαν σε απλές μελωδίες, αλλά όχι απλοϊκές. Δανειζόμενος συχνά απόηχους απ’ τη λαϊκή μας παράδοση, προτίμησα να έχουν ένα οικείο άκουσμα, εστιάζοντας κυρίως στο συναίσθημα, χωρίς βερμπαλισμούς και χωρίς να με ενδιαφέρει καθόλου να πρωτοτυπήσω».

Την ενορχήστρωση του album υπογράφει ο Φώτης Μυλωνάς. 

Έπαιξαν οι μουσικοί: 
Βαγγέλης Ζωγράφος- κοντραμπάσο
Μιχάλης Ορφανίδης- τύμπανα
Κώστας Χατζόπουλος-κλασική κιθάρα
Θόδωρος Κοτεπάνος- πιάνο
Μίλτος Παπαστάμου- βιολί, βιόλα, τσελόβιολο 
Αλέξανδρος Καραμπίλας- μπουζούκι
Γιάννης Χρήστου-κρουστά
Κώστας Κατσαντώνης- ακουστική κιθάρα 
Φώτης Μυλωνάς -ηλεκτρικό ένταστο και άταστο μπάσο, κλασική ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, μπαγλαμά, μαντολίνο, κλαρινέτο, μπανσούρι, ζίλια. 

Το cd, το οποίο συνοδεύεται από βιβλίο, με ένα πολύ κατατοπιστικό υλικό για τη συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά και για τον καλλιτέχνη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οδός Πανός και διατίθεται σε επιλεγμένα δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: