Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αντώνης Βάμβουκας: "Δηλητήριο"

 
O Αντώνης Βάμβουκας ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία από τις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Κρήτη με το συγκρότημά του, Νυχτοβάτες. Το 1995 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "όνειρο στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία Ηχώ. Μετά το 2000 πειραματίστηκε με τον ηλεκτρονικό ήχο και με τη διοργάνωση μουσικών και εικαστικών events, ενώ το συγκρότημα υπήρξε φυτώριο για τη δημιουργία καλλιτεχνικών ομάδων.

Από το 2010, ο Αντώνης Βάμβουκας και οι Νυχτοβάτες αναδιαμορφώθηκαν, σε ένα ολιγομελές, ευέλικτο σχήμα, επιστρέφοντας σε ακουστικό set με δικά τους τραγούδια και διασκευές από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο.

Παράλληλα με τη διδασκαλία κιθάρας, πιάνου και φωνητικής, ο Αντώνης Βάμβουκας συνεργάστηκε με πολλά σχήματα, αρχικά στην Κρήτη και έπειτα στην Αθήνα. Έχει διακριθεί σε δύο μουσικούς διαγωνισμούς, τη “Μουσική Άμιλλα το 2011” (το CD κυκλοφορεί από την Antelma Music, και περιέχει το κομμάτι Μια Σιωπή) και στο “Panda Band Contest" το 2012. Πρόσφατα το τραγούδι του "Μια σιωπή", κυκλοφόρησε για τρίτη φορά, στο cd της Ertopen "Μαζί για τη νίκη". Τον Απρίλη του 2013 κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τραγούδια δικά του και των Νυχτοβατών με τίτλο "Μια Σιωπή" (ανεξάρτητη παραγωγή). Επίσης συμμετέχει στη συλλογή "Tο νέο ελληνικό τραγούδι", του Menta 88fm με το τραγούδι του "Απόψε κάνει κρύο" (Final touch the label).

Και το Δεκέμβρη του 2019 επιστρέφει στην Αθήνα, με το καινούριο του τραγούδι «Υπερπαραγωγή». Ένα τραγούδι που θα μας ταξιδέψει ευχάριστα στους ήχους της δεκαετίας του 80s. Όσο για τη συνέχεια ο Αντώνης Βάμβουκας κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο στις αρχές του 2020 με τίτλο «Παράδοση και Rock». Μία ιδιαίτερη δισκογραφική δουλειά όπου ο καλλιτέχνης διασκευάζει με τον δικό του όμορφο τρόπο τραγούδια παραδοσιακά και δημοτικά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
1995 - Το όνειρο (ΗΧΩ)
2013 - Μια σιωπή (NEK PRODUCTIONS)
2015- Απόψε κάνει κρύο (FINAL TOUCH THE LABEL)
2016 - Στην άκρη του ονείρου (Final touch the label)
2019 - Υπερπαραγωγή - (Kαθρέφτης ήχων αληθινών)
2019 - Τούτο το μήνα (NEK PRODUCTIONS)
2020 - Παράδοση και ροκ - (ERT SESSIONS LIVE ALBUM)

Δεν υπάρχουν σχόλια: