Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Θάνος Σταυρίδης: 'Spicy Margarita'

Δελτίο τύπου


Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου “Α Suitcase Full of Dreams”, ο Θάνος Σταυρίδης μας παρουσιάζει την καινούρια του δισκογραφική δημιουργία “Spicy Margarita, η οποία κυκλοφορεί από την  Artway – Τεχνότροπον


Ένας δίσκος φωτεινός, που παντρεύει τη βαλκανική μουσική με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Jazzrocklatinbrass κι έγχορδα ανακατεύονται με τον ήχο του ακορντεόν δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο αμάλγαμα.


Όπως αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός «...η «βαλίτσα» μπήκε σε αμάξια, τραίνα, αεροπλάνα και ταξίδεψε (και με ταξίδεψε) σ’ όλο τον κόσμο. Χαρά ανείπωτη, συναυλίες, μουσικές, νέοι φίλοι και ξαφνικά... παύση. Όλα  άλλαξαν προτού το καταλάβουμε. Κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, χωρίς να μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να παίξουμε μουσική live και ν’ ανταλλάξουμε ενέργεια. Ευκαιρία για δημιουργία. Κάπως έτσι προέκυψε το “Spicy Margarita”. Μουσικές που φτιάχτηκαν στην περίοδο του lockdown. Κάποια κομμάτια ήδη τα παίζαμε live με τους Drom, κάποια γεννήθηκαν στον εγκλεισμό, ηχογραφήθηκαν κι ετοιμάστηκαν περιμένοντας να παιχτούν κι αυτά “ζωντανά” όπως τα μεγαλύτερα “αδέρφια” τους».


Theodosii SpassovVlatko StefanovskiVladimir Karparov, Μιχάλης Καπηλίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Στάθης Άννινος και οι συνοδοιπόροι του Θάνου Σταυρίδη στους Drom, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Χρήστος Τάσιος, Γιάννης Καρακαλπακίδης, Βασίλης Αθανασίου, είναι μερικοί απ’ τους 29 εξαιρετικούς μουσικούς απ’ την Ελλάδα και τα Βαλκάνια που συμμετέχουν στο “Spicy Margarita”. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Σόφια, στα Σκόπια και στο Βερολίνο απ’ τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.


Πρόκειται για μια δουλειά φτιαγμένη με μεράκι, η οποία αγκαλιάζει ένα ευρύ ακροατήριο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει αρχίσει ήδη να παίζεται σε ραδιόφωνα της Αμερικής, Βραζιλίας, Γαλλίας, Σλοβακίας κ.ά., ενώ έχει ψηφιστεί στα 20 καλύτερα albums από τα World Music Charts Europe για τον Μάρτιο 2021. Παράλληλα το κομμάτι Havana Nights” βρίσκεται στο top 40 του Ethnocloud!


Spicy Margarita”Το soundtrack ενός αμετανόητα αισιόδοξου που ζει σε μια απ’ τις πιο δύσκολες εποχές της σύγχρονης ιστορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: