Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Armagos - The First Governor



 



Δελτίο τύπου


O μουσικοσυνθέτης Aποστόλης Αρμάγος (aka Armagos) μετά από το εξαιρετικά επιτυχημένο οργανικό άλμπουμ «The Lonely Piano»  επιστρέφει με ένα κομμάτι αφιερωμένο στον Πρώτο Κυβερνήτη της Σύγχρονης Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Πρόκειται για μια επιβλητική σύνθεση με ένα εντυπωσιακό θέμα, εμπνευσμένη από την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021). Ερμηνεύουν μοναδικά οι: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο) και Νίκος Παραουλάκης (νέι). Το κομμάτι αυτό είναι προπομπός του δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει με συνθέσεις για πιάνο και νέι.



***


O μουσικοσυνθέτης Αποστόλης Αρμάγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με καθηγητή τον Μάκη Πάλακα και μοντέρνα κιθάρα με τον Γιάννη Ράπτη και τον Θοδωρή Ζήρα. Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα τζαζ πιάνου με τον Δημήτρη Καλαντζή, Γιώργο Μικρό και Σπύρο Μάνεση και κλασσικής κιθάρας με τον Δημήτρη Ζαφειρέλη. Έκανε σπουδές Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσική με τον Τάσο Φωτόπουλο.

Έχει παρουσιάσει τη μουσική του σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας, συμπράττοντας επί σκηνής με τους περισσότερους ερμηνευτές και δημιουργούς της γενιάς του.

Από το 2013 εως σήμερα έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δισκογραφικές δουλειές με τραγούδια:
“Το η του ήλιου” (ερμηνεία: Ξένια Ροδοθεάτου)
“Απόσχιση” (ερμηνεία: Ξένια Ροδοθεάτου)
“Άγνωστη Πορεία” (ερμηνεία: Νίκος Βενετάκης)
“Στην Άλλη Όχθη” σε ποίηση του Τάκη Μιχόπουλου (ερμηνεία: Άννα Λινάρδου)
και οργανική μουσική: “The lonely piano”.

Έχει γράψει τη μουσική για την όπερα “Η ντροπή του Κύκλωπα” σε λιμπρέτο του Γιάννη Φίλια καθώς και τη μουσική για τη θεατρική παράσταση “Ο δράκος” του Γεβγένι Σβαρτς, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου.

Η τελευταία του κυκλοφορία είναι το μουσικό κομμάτι με τίτλο «Ο Πρώτος Κυβερνήτης» (The First Governor), το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνευσμένο από την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Επίσημη ιστοσελίδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: