Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Νίκος Χρηστίδης - Ο Τρελός του χωριού






Δελτίο τύπου (2016)



“Ο Τρελός του χωριού” πρόκειται για την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Χρηστίδη με 10 τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου. Είναι ένας δίσκος που ο δημιουργός προτιμά να τον χαρακτηρίζει “αχαρακτήριστο” ως προς το μουσικό του είδος, καθώς παντρεύει την κινηματογραφική διάθεση με την λαϊκή μουσική σχολή της Θεσσαλονίκης αλλά και Ρέγκε χρωματισμούς με την ρεμπέτικη φόρμα. Οι επιρροές της εναλλακτικής ελληνικής σκηνής είναι επίσης εμφανείς χωρίς όμως να μπορούν να κατατάξουν τον δίσκο σε κάποιο συγκεκριμένο ρεύμα.

Οι στίχοι αποτελούν αποτύπωση εμπειριών, αναζητήσεων, παρατήρησης και βιωμάτων του δημιουργού, προσπαθώντας άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με ρεαλισμό και άλλοτε με σουρεαλισμό να μας κάνει μέρος της εικόνας που είδε, φαντάστηκε, ονειρεύτηκε ή έζησε.

Στον δίσκο ερμηνεύει ένα τραγούδι ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ενώ τα υπόλοιπα τραγούδια ερμηνεύουν οι : Ιωάννα Κουρκούδιαλου, Πλάτωνας Τσιπίδης, Γιάννης Περδίκης, Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Νίκος Χρηστίδης.

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου στην Θεσσαλονίκη, στο Kitchen Recording studio, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα της παρέας που προϋπήρχε και διευρύνθηκε κατά την περίοδο των προβών, των ηχογραφήσεων και της επεξεργασίας του δίσκου. Οι Ενορχηστρώσεις έγιναν από τον Νίκο Χρηστίδη ενώ σε κάποια τραγούδια συμμετείχαν στην ενορχήστρωση η Ιωάννα Κουρκούδιαλου, ο Πλάτωνας Τσιπίδης και ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Δημήτρης Γουμπερίτσης (κοντραμπάσο), Γιώργος Λίζος (ηλ.κιθάρα), Βαγγέλης Μαραμής (ακορντεόν), Πλάτωνας Τσιπίδης (κιθάρα-ιδιόφωνα), Ιωάννα Κουρκούδιαλου (βιολί), Γιάννης Δανίτσας (κλαρίνο-νέι), Γιάννης Περδίκης (πιάνο), Ρία Ελληνίδου (κρουστά) Σπύρος Παπαδόπουλος (κιθάρα), Bruno Semanjaku (τύμπανα), Κώστας Βρώτσος (κρουστά), Νίκος Χρηστίδης (μπουζούκι, τζουράς, μπαγλαμάς, κιθάρα, πολίτικο λαούτο, ηλ μπάσο) Στα φωνητικά συμμετέχουν η Ζωή Στεφανίδου και η Χριστίνα Κακαλιάντη.

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Χρηστίδης. Μίξεις: Νίκος Χρηστίδης, Κωνσταντίνος Πραβίτας. Η ηχοληψία και το Mastering έγινε από τον Κωνσταντίνο Πραβίτα.

Ο Δίσκος κυκλοφορεί από το ΚΥΜΑ music productions.

Δεν υπάρχουν σχόλια: