Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας για την "Κλυταιμνήστρα"






27/05/2011: Διάβασα στα Μουσικά Προάστια, το μπλογκ του Ηρακλή Οικονόμου, δύο ποιήματα του Δημήτρη Λέντζου από τη συλλογή του "Μεγάλη Τεσσαρακοστή". Το ένα ήταν η «Κλυταιμνήστρα». Ηταν πολύ καλό. Το αποθήκευσα στη μνήμη μου κι άρχισα να… ψάχνω τον ποιητή.


3/10/2012: E-mail προς Δημήτρη Λέντζο:
«Αγαπητέ κύριε Λέντζο καλημέρα. Παρακάλεσα τον κοινό μας φίλο Ηρακλή από τα Μουσικά Προάστια να μου δώσει τη διεύθυνσή σας κι έτσι μπορώ να σας εκφράσω την εκτίμησή μου για το έργο σας. Το ποίημά σας "Κλυταιμνήστρα", μου άρεσε ιδιαίτερα και διαβάζοντάς το, για πολλοστή φορά, τελικά το μελοποίησα. Εάν δεν υπάρχει κάποια δέσμευση ή αντίρρηση εκ μέρους σας, θα χαιρόμουν τη συνεργασία μαζί σας. 
Φιλικά, Θανάσης Γκαϊφύλλιας».

Η απάντηση ήταν θετική και ιδιαίτερα θερμή.


12/10/2012: Συναντηθήκαμε στο «Ιβανώφειο» με τη Φωτεινή. Θα τραγουδούσαμε για τους εργαζόμενους της Βιο.Μετ. που είχαν προχωρήσει σε αυτοδιαχείριση του εργοστασίου. Οσο περιμέναμε τη σειρά μας για πρόβα ήχου, της τραγούδησα την «Κλυταιμνήστρα». Εσύ θέλω να το τραγουδήσεις της είπα. Μου χάρισε ένα όμορφο χαμόγελο και είπε απλά… «θα το πω».

Τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου τηλεφωνική πρόταση από τον Θανάση Συλιβό για την παραγωγή της «Κλυταιμνήστρας» με τη φωνή της Φωτεινής. Έξοχα.


21/01/2014: E-mail προς το Νεοκλή Νεοφυτίδη που ανέλαβε την ενορχήστρωση:
«Νεοκλή καλημέρα. Κατ' αρχάς σου σφίγγω νοερά το χέρι και σου λέω εγκαρδίως..."χαίρω πολύ". Διάβασα το βιογραφικό σου, άκουσα και το Φαγιούμ (το οποίο γνώριζα) και δεν έχω καμία αμφιβολία πως από τη συνεργασία μας θα βγει κάτι καλό, που θα είναι αντάξιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Θανάσης Συλιβός με το περιοδικό του. Έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένα ηχοχρώματα αλλά δε γνωρίζω το budget. Θα ήθελα λοιπόν να με ενημερώσεις αν θα ήταν εφικτό να έχουμε τα εξής όργανα: τσέλο, μπάσο, κιθάρα ακουστική, ακορντεόν, κρουστά, τζουρά και μπουζούκι. Στη συνέχεια θα σου πω πώς φαντάζομαι την εξέλιξη του τραγουδιού. Φιλικά Θανάσης».


Θανάσης Γκαϊφύλλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: