Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Broken Fingers - Cyclothymia






Δελτίο τύπου (2015)

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του τζαζ κουαρτέτου «Broken Fingers» έχει τον τίτλο «Cyclothymia» και ηχογραφήθηκε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας.

Η μουσική του cd βασίζεται σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη, με επιρροές από την τζαζ παράδοση, αλλά και μοντέρνας τζαζ, καθώς και άλλων μουσικών ειδών που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης.

Οι συνθέσεις του είναι βιωματικού και εξερευνητικού χαρακτήρα με στοιχεία πειραματισμού, όπου η μουσική φόρμα και η μουσική προσπαθεί να έρθει σε ισορροπία με τις αυτοσχεδιαστικές στιγμές. Ο συλλογικός αυτοσχεδιασμός, ως βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του σχήματος, λαμβάνει χώρα και ως συμπληρωματικό στοιχείο παράλληλα με καθορισμένες φόρμες, όπου ο χαρακτήρας και αισθητική κάθε μουσικού συμβάλλει στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ηχογράφηση του cd έγινε ζωντανά στο στούντιο, με βασικό χαρακτηριστικό τον φυσικό ακουστικό ήχο. Βασικά μέλη / συμμετέχοντες μουσικοί στην δημιουργία αυτής της δουλειάς ήταν οι τότε συμφοιτητές του στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης όπου, εν μέσω ενός δραστήριου προγράμματος συναυλιών σε μουσικές σκηνές της Ολλανδίας και συμμετοχών σε τζαζ φεστιβάλ σε Ολλανδία και Ελλάδα, αποφάσισαν να αποτυπώσουν τη δουλειά τους σε ένα τελικό CD. Στο cd συμμετέχουν: Γιώργος Δασκαλάκης (κιθάρα – συνθέσεις κομματιών), Alejandro Rivas Pinto (σαξόφωνο), Πάνος Μάραντος (κοντραμπάσο), Martin Grabher (τύμπανα). Special guests ήταν οι: Εύα Θεοχαράκη (φωνή) και Karem Ruiz Martinez (βαρύτονο σαξόφωνο).

Από τον Αύγουστο του 2013 το σχήμα, με ανανεωμένη πλέον σύνθεση, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Αθήνας με τους μουσικούς που θα παρουσιάσουν το cd και αποτελούν πλέον τους «Broken Fingers» στην Ελλάδα και είναι:
Γιώργος Δασκαλάκης (κιθάρα),
Μάριος Βαλινάκης (σαξόφωνο),
Κώστας Πατσιώτης (κοντραμπάσο)
και Χρήστος Κωνσταντινίδης (τύμπανα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: