Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η Μαρίζα Κωχ μελοποιεί Κική Δημουλά





Αγαπημένοι μου, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου μου «Πάνω στη θάλασσα εγώ τραγουδώ» σε ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη, ακολούθησαν τα δέκα χρόνια της κρίσης και της διάλυσης των εταιρειών δίσκων, για να φτάσω σήμερα -χωρίς άλλη αναμονή- να ηχογραφήσω με δική μου παραγωγή τα ποιήματα της Κικής Δημουλά και να σας τα προσφέρω διαδικτυακά. Εύχομαι τα πέντε αυτά τραγούδια να σας μεταδώσουν τη συγκίνηση που κι εγώ αισθάνθηκα και να τα μοιραστείτε με όσους αγαπάτε.

Δεν ξεχνάμε ότι σαν σήμερα πριν 3 μήνες «έφυγε» από κοντά μας η Κική Δημουλά. Όταν «συνάντησα» την ποίησή της, ανακάλυψα έναν ρυθμό που μου επέτρεψε να αποστηθίσω πολύ εύκολα τα λόγια των ποιημάτων της τα οποία έμελλε να μελοποιήσω.

Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, την ενημέρωσα πως είχα μελοποιήσει κάποια ποιήματά της. Χάρηκε, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και μου ζήτησε να της τα τραγουδήσω στο τηλέφωνο, μέχρι να συναντηθούμε.

Η συνάντησή μας αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω των προβλημάτων της υγείας της.

Μπήκα στο στούντιο για ηχογράφηση.

Λίγες βδομάδες αργότερα, η Κική Δημουλά άφησε τον «παρτό αυτόν κόσμο”, δυστυχώς σε περίοδο «αεροταραχής» (όροι που χρησιμοποίησε η ίδια στο ποίημά της «Η Αποδυνάμωση», ένα ποίημα που για μένα δίνει το στίγμα του σήμερα).

Την «πήρε ο άνεμος» χαρίζοντάς της, δικαιωματικά, την Αιώνια Μνήμη...

Μαρίζα Κωχ



Ποίηση: Κική Δημουλά
Μουσική - Ερμηνεία - Φωνητικά: Μαρίζα Κωχ

Σολίστες: 
Βιόλα ντα γκάμπα, κοντραμπάσο: Αντώνης Σκαμνάκης
Κιθάρα: Ηλίας Βαμβακούσης 


1. Βρετανικό Μουσείο (Καρυάτιδα)
2. Σημείο Αναγνωρίσεως (Σε λέω Γυναίκα)
3. Η Αποδυνάμωση (Αεροταραχή επάνω)
4. Πιο άσπρο κι από άσπρο (Οι φωνές των τζιτζικιών)
5. Έκστασις (Το μικρό μου το παιδί)

Δεν υπάρχουν σχόλια: