Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

BDS Greece: Άρση του αποκλεισμού της Γάζας


Δελτίο Τύπου

Εκατοντάδες γνωστοί καλλιτέχνες και συγγραφείς από όλο τον κόσμο υπογράφουν κείμενο για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, με φόντο την πανδημία του COVID-19, καθώς και για την επιβολή στρατιωτικού εμπάργκο εναντίον του Ισραήλ έως ότου σεβαστεί τις υποχρεώσεις του, βάσει του διεθνούς δικαίου. Ανάμεσα στους πρώτους υπογράφοντες περιλαμβάνονται ονόματα όπως ο Μπράιαν Ίνο, οι Massive Attack, ο Κεν Λόουτς, ο Πίτερ Γκάμπριελ και ο Ρότζερ Γουότερς.

Επίσης υπογράφουν γνωστοί Έλληνες δημιουργοί όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Παντελής Βούλγαρης, η Δήμητρα Γαλάνη, η Κάτια Γέρου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Κυριάκος Κατζουράκης και ο Δημήτρης Πιατάς. 

Σε ανοιχτή επιστολή τους η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 13 Μαΐου, αναφέρουν ότι «τα περίπου δύο εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας, κυρίως πρόσφυγες, αντιμετωπίζουν θανάσιμο κίνδυνο στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου». 

Τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην αποκλεισμένη Γάζα καταγράφηκαν τον Μάρτιο. Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απευθύνει έκκληση για την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού ώστε η Γάζα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.

Το BDS Greece, η ελληνική πρωτοβουλία για το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών. Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται στην σελίδα liftthesiege.com/el όπου παρουσιάζονται και όλα τα ονόματα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ένα μικρό μουσικό βίντεο με 14 ακόμη καλλιτέχνες, οι οποίοι - υπό συνθήκες καραντίνας - στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην αποκλεισμένη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: