Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Βιβή Βουτσελά - Καρδιοκλέφτρα



Δελτίο τύπου

Έχοντας στο ενεργητικό της ένα σημαντικό αριθμό παραστάσεων και συνεργασιών, η ερμηνεύτρια Βιβή Βουτσελά έρχεται να προσθέσει την προσωπική της κατάθεση στη δισκογραφία κυκλοφορώντας από τη Spider Music τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο "Καρδιοκλέφτρα". 

Ο δίσκος εμπεριέχει ένα κύκλο έντεκα τραγουδιών – επανεκτελέσεων του σμυρναίικου και ρεμπέτικου τραγουδιού από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τον Πειραιά και τη Νέα Υόρκη, όπως έχουν διασωθεί στην Αθήνα του σήμερα. Αυτά τα τραγούδια της προπολεμικής δημιουργίας, έρχονται να αποτελέσουν το βασικό υλικό της "Καρδιοκλέφτρας", που με φρέσκο ήχο και μικρή διάθεση διασκευής, έναν αιώνα μετά μας υπενθυμίζουν τη διαχρονικότητα και πολυπολιτισμική διάσταση του προπολεμικού ρεπερτορίου.

Πιο συγκεκριμένα, δίσκος εστιάζει στο προπολεμικό ρεπερτόριο επώνυμων συνθετών του σμυρναίικου και ρεμπέτικου τραγουδιού , με ένα μόνο τραγούδι τις "Σεβιλλιάνες" να ανήκει στην πρώιμη μεταπολεμική περίοδο με σκοπό την επικοινωνία του ρεπερτορίου με τη σημερινή εποχή. Στο εγχείρημα αυτό, σημαντική είναι η υπογραφή και συνεισφορά του Κυριάκου Γκουβέντα, που υπογράφει τις ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής.

Γεννημένη στην Εύβοια, με ένα μέρος της καταγωγής της να έλκεται από την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο, η Βιβή Βουτσελά από πολύ μικρή ηλικία είχε από τον οικογενειακό της ιστό, έντονες μουσικές μνήμες, που την οδήγησαν στην αγάπη του δημοτικού, σμυρναίικου και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Η επιλογή των τραγουδιών που εμπεριέχει ο δίσκος, έγιναν τόσο από την ερμηνεύτρια, όσο και από τον Παναγιώτη Κουνάδη , ο οποίος ήταν από την αρχή του δισκογραφικού εγχειρήματος, δίπλα στους συντελεστές και βοήθησε με σημαντικές συμβουλές και προτάσεις.

Το Τracklist της «Καρδιοκλέφτρας»:

1.Του Περαία το αλάνι
2.Μαρικάκι
3.Η φωνή του αργιλέ
4.Σε γλέντια σε τρελούς χορούς
5.Θαλασσινό μεράκι
6.Μέσα στο Πασαλιμάνι
7.Νησιωτοπούλα
8.Σπάστα φως μου
9.Στα ξένα μ’ άφησες
10.Σεβιλλιάνες
11.Καρδιοκλέφτρα

Συντελεστές δίσκου:
Ερμηνεία: Βιβή Βουτσελά
Ενορχήστρωση - Επιμέλεια παραγωγής : Κυριάκος Γκούβεντας
Ηχοληψία Μίξη Μάστερινγκ : Νίκος Πιτλόγλου Arion Music Studio
Βιολί : Κυριάκος Γκουβέντας, Ούτι : Στέλιος Βαρβέρης, Κιθάρα : Κώστας Τσεκούρας, Σαντούρι : Βαγγέλης Πασχαλίδης, Ακορντεόν : Δημος Βουγιούκας, Κόντρα Μπάσο : Γιάννης Πλαγιαννάκος, Πιάνο : Χάρης Τσαλπαρά, Κανονάκι : Ιφιγένεια Ιωάννου, Λαούτο : Βασίλης Σμάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια: