Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

10 χρόνια Smyrna
Δελτίο Τύπου

«10 χρόνια Smyrna»

Κυκλοφορεί το επετειακό album της ορχήστραςΗ γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Smyrna κλείνει 10 χρόνια από τη σύστασή της και το γιορτάζει με την κυκλοφορία ενός επετειακού album, με τίτλο «10 χρόνια Smyrna», σε παραγωγή Cantabile Art Events.


Πρόκειται για την τέταρτη δισκογραφική δουλειά της ορχήστρας, στην οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνονται τραγούδια αμιγώς μικρασιάτικα (Βαλς Σμύρνης, Το Γελεκάκι, Τικ Τακ, Μήλο μου και μανταρίνι, Τέσσερα μάτια δυο καρδιές, Έχασα μαντήλι, Ντούρου ντούρου, Παντρεύαν την αγάπη μου).

Μέσα από μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση και με τη νεανική τους διάθεση, οι κοπέλες – μουσικοί που απαρτίζουν την Smyrna αντιμετωπίζουν με απόλυτο σεβασμό τις αυθεντικές εκτελέσεις, προσφέροντας μια φρέσκια πνοή στα αγαπημένα αυτά ακούσματα που παραμένουν ολοζώντανα ως σήμερα!

Η ορχήστρα Smyrna έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή, τόσο με τη δισκογραφία της, όσο με τις συνεργασίες της με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ερωφίλη, ο Σταύρος Σιόλας, ο Haig Yazdjian , η Αφεντούλα Ραζέλη , ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Σοφία Μάνου, ο Ηλίας Καρελλάς κ.α ,με την παρουσία της σε σπουδαία φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.

Η Smyrna έχει καταφέρει σε αυτή τη δεκάχρονη διαδρομή της να βάλει το δικό της στίγμα στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, ξυπνώντας μνήμες στους μεγαλύτερους προσελκύοντας ταυτόχρονα ολοένα και περισσότερους νέους!

Συντελεστές:
Επιμέλεια παραγωγής: Πένυ Παπακωνσταντίνου
Ηχοληψία, μίξεις, mastering: Γιάννης Φώτης

Για την ορχήστρα Smyrna έπαιξαν οι:
Μιχαέλα Αρχοντή (κρουστά)
Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο)
Άντρια Ζήκου (κιθάρα)
Κάλια Καμπούρη (κανονάκι, φωνή)
Ευγενία Πανταζόγλου (κλαρίνο)
Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κιθάρα, φωνή)
Ζωή Προκοπίου (βιολί, φωνητικά)

Συμμετέχουν οι:
Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα)
Άννα Λάκη (ακορντεόν)


Δεν υπάρχουν σχόλια: