Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Μάνος Μουντάκης - Της νυχτιάς και της αρμύρας

Δελτίο τύπου (2017)


Κάθε τραγούδι είναι η αφήγηση μιας καινούριας ιστορίας, που επιδιώκει να μοιραστεί μαζί μας τα συναισθήματα που περιέχει και θέλει να προβάλλει... έτσι ώστε να αποφορτιστεί εκείνος που το έγραψε, και να εκτονωθεί όποιος το τραγουδά και ταυτίζεται μαζί του. Όλες αυτές οι αυτοτελείς ιστορίες μαζί, αποτελούν ένα κύκλο τραγουδιών… όπως σημειώνει ο συνθέτης, με τον τίτλο ΤΗΣ ΝΥΧΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΥΡΑΣ.

O Μάνος Μουντάκης, γιός του διάσημου λυράρη Κώστα Μουντάκη, με τη μοναδική φωνή του, το ταλέντο και τις γνώσεις του, δημιουργεί νέες μπαλάντες με Κρητικό χρώμα, πρωτοτυπώντας, αφού για πρώτη φορά δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά όργανα (λύρα, λαούτο, βιολί). Τον συνοδεύει με την κιθάρα του ο δεξιοτέχνης Μανώλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος συμμετέχει και στα φωνητικά του δίσκου. Σε στίχους και μουσική δική του, μελοποιώντας επίσης ένα ποίημα του Νίκου Καζαντζάκη και ένα του Γιώργου Σεφέρη, ο Μάνος Μουντάκης προχωρά ένα βήμα πάρα πέρα την Κρητική μουσική.

Ξεχωρίζουν τα τραγούδια «Πέλαγος» και «η Αγάπη του πελάγου» με το ιδιαίτερο Κρητικό χρώμα, «ο Ψαράς» με το σκωπτικό χιούμορ του, η τρυφερή μπαλάντα «η Κρίση» κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια: