Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

O Θοδωρής Τσάτσος στη συναυλία «Μαζί στο φως» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη




Ο Θοδωρής Τσάτσος στη συναυλία «Μαζί στο φως» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»


Ο πρωτοεμφανιζόμενος στιχουργός και ερμηνευτής Θοδωρής Τσάτσος συμμετέχει στη συναυλία «Μαζί στο φως» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαρτίου στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης».

Μία συναυλία, με την υποστήριξη του εθελοντικού οργανισμού «Διαβάζω για τους Άλλους» και την διοργάνωση από την εταιρεία παραγωγής «Σπουδαία events», που έχει ως στόχο  να αισθανθούμε και να κατανοήσουμε όσο γίνεται, πώς είναι να ζεις με τυφλότητα.

Ο Θοδωρής Τσάτσος, τυφλός εκ γενετής, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως ψυχολόγος και είναι συνιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους», ο οποίος προωθεί την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με απώλεια όρασης στη γνώση και τη λογοτεχνία.

Παράλληλα εργάζεται στην “Black Light”, μια κοινωνική επιχείρηση που απασχολεί κυρίως τυφλούς εργαζόμενους. Οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε καταστήματα λιανικής πώλησης, ώστε να εξυπηρετούν σωστά πελάτες με οπτική αναπηρία. Επίσης γίνονται βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και εταιρίες, ώστε να εξοικειωθούν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού με την τυφλότητα και γενικά τις αναπηρίες.

Έχει γράψει τη συλλογή διηγημάτων, «Εκτός οπτικού πεδίου» (εκδ. Εύμαρος) και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο  ολοκληρωμένο album του με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα» που κυκλοφορεί από την MLK. Τραγούδια πού ήδη έχουν ξεχωρίσει είναι τα «Λογικός εκ γενετής», «Απόψε», «Το πιο δικό μου ψέμα» καθώς και το τραγούδι «Έρωτας σε καραντίνα» που κυκλοφόρησε ανεξάρτητα την προηγούμενη Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: