Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη




Δελτίο τύπου


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το αφιέρωμα «Άκουσε τη φωνή μου κι έλα» για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη με τη Μαρία Φαραντούρη και τρεις ακόμα εξαιρετικούς ερμηνευτές στο κατάμεστο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας. Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι δύο συναυλίες αφιερωμένες στον σπουδαίο Έλληνα λογοτέχνη Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Η Μαρία Φαραντούρη τραγούδησε μεταξύ άλλων το εμβληματικό έργο Μαουτχάουζεν με συγκλονιστικό τρόπο προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό. Η Ηρώ Σαΐα, ο Βασίλης Γισδάκης και ο Θανάσης Βούτσας ένωσαν τις φωνές τους με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και υπό τη μουσική διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού ερμήνευσαν μοναδικά έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου. Το ένθερμο κοινό σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας ξεσπούσε σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Το αφιέρωμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιείται με τη σημαντική συμβολή και επιμέλεια της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη, συγγραφέως Κατερίνας Καμπανέλλη. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα πραγματοποιηθούν και άλλα αφιερώματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο φέρνοντας έτσι σε επαφή τον κόσμο με το πλούσιο έργο του σπουδαίου μας λογοτέχνη!

Συντελεστές της παράστασης:
Μαρία Φαραντούρη, Ηρώ Σαΐα, Βασίλης Γισδάκης, Θανάσης Βούτσας
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.
Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Τεό Λαζάρου, Νεοκλής Νεοφυτίδης
Μουσική διεύθυνση: Ραφαήλ Πυλαρινός
Επιμέλεια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Οργάνωση Παραγωγής: Cantabile Events



Δεν υπάρχουν σχόλια: