Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Chasing the lightΔελτίο τύπου


«Chasing the light» – Το πρώτο τραγούδι αφιερωμένο αποκλειστικά στην Τέχνη της Φωτογραφίας!


Το “Chasing the Light” ή αλλιώς «Κυνηγώντας το Φως», είναι  ένα τραγούδι σε στίχους και μουσική του Στέλιου Μιχαηλίδη, ενορχήστρωση του Γιώργου Σύννου (“My Concert Recording Studio”) και ερμηνευμένο από την ταλαντούχα νεαρή τραγουδίστρια Κασσάνδρα Χριστοδούλου. Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει το Official Lyrics video του τραγουδιού, το οποίο μπορείτε να ακούσετε στο YouTube.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το τραγούδι τόσο ξεχωριστό; ToChasing the Light” είναι το πρώτο τραγούδι παγκύπρια, ίσως και παγκόσμια, που είναι αφιερωμένο στους λάτρεις της Φωτογραφίας. Ένα τραγούδι που εξυμνεί την Τέχνη της φωτογραφίας και τους απανταχού Φωτογράφους, οι οποίοι μετατρέπονται καθημερινά σε «κυνηγούς του φωτός», με απώτερο στόχο να παγώσουν με την μηχανή τους την τέλεια στιγμή η οποία θα μείνει για πάντα κλειδωμένη στο χρόνο.

Η ιδέα της δημιουργίας του τραγουδιού προέρχεται από τον Δημήτρη Φωτίου, πρόεδρο του Φωτογραφικού Σωματείου Όρασις στη Λεμεσό, ο οποίος ως οπαδός των Τεχνών, συμπεριλαμβανομένης και της Φωτογραφίας, οραματίστηκε ένα τραγούδι το οποίο θα αποτελούσε τον ύμνο κάθε φωτογράφου ανά το Παγκόσμιο. Εξού και οι στίχοι είναι γραμμένοι στην Αγγλική γλώσσα. Την ιδέα του ανέλαβε να υλοποιήσει ο Στέλιος Μιχαηλίδης, ο οποίος κατέχει και την θέση του Γραμματέα στο Σωματείο. Έτσι λοιπόν βρέθηκαν στο στούντιο μαζί με την Κασσάνδρα Χριστοδούλου δημιουργώντας αυτό το υπέροχο τραγούδι με την μοναδική ιδιομορφία όπως είπαμε, να είναι το πρώτο τραγούδι γραμμένο για Φωτογράφους.

Λίγες πληροφορίες για την ερμηνεύτρια του τραγουδιού, Κασσάνδρα Χριστοδούλου. Η Κασσάνδρα γεννήθηκε στη Λεμεσό́. Είναι 23 ετών, πτυχιούχος δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης. Με τη μουσική́, και ιδιαιτέρα με το τραγούδι, ασχολήθηκε από́ πολύ μικρή́ ηλικία. Με τα χρόνια η αγάπη της για την μουσική́ μεγάλωνε γι’ αυτό́ και τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής σε ωδείο. Παράλληλα, κάνει Live εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις στη Κύπρο. Το 2017 έλαβε μέρος στο τηλεοπτικό μουσικό σόου «The Voice of Greece» και ήταν μέλος της ομάδας του Σάκη Ρουβά́. Λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή́ της στο «The Voice» κυκλοφόρησε δύο δισκογραφημένα κομμάτια με τίτλο «Μες στην ομίχλη» και «Συγγνώμη». Επόμενη της ερμηνεία το “Chasing the Light” το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε όλα τα γνωστά διαδικτυακά καταστήματα και πλατφόρμες.

Σίγουρα σε μια τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο καθένας από μας μπορεί να ταυτιστεί με τους στίχους αυτού του τραγουδιού, αφού κατά κάποιο τρόπο όλοι είμαστε κυνηγοί του φωτός, αναζητώντας λύσεις στις δυσκολίες των καιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: