Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο Μιχάλης Γρηγορίου για τις εκλογές


Οι εκλογές είναι κρίσιμες γιατί από το αποτέλεσμα τους δεν κρίνεται μόνο η οικονομική μας επιβίωση, αλλά κι’ αυτή καθαυτή η εθνική μας υπόσταση, η εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Είναι απόλυτη ανάγκη να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού και να εξαφανιστούν από το προσκήνιο οι ιδιοτελείς συνένοχοι που κατέστρεψαν την χώρα και που προσπαθούν ακόμα και τώρα, με ψέματα και με τρομοκρατικά διλήμματα, να την οδηγήσουν στο οριστικό της ξεπούλημα στη Συμμορία των Βρυξελλών και των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων.  
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ όχι ως αφελής “οπαδός”, αλλά επειδή κρίνω με ψυχραιμία ότι αυτή η πολιτική παράταξη, έχοντας ξεπεράσει το στάδιο της διαμαρτυρίας, της καταγγελίας, των θεολογικών δογματισμών και του επαναστατικού ναρκισσισμού, θέτει πλέον ξεκάθαρα το ρεαλιστικό αίτημα μιας αριστερής διακυβέρνησης που θα οδηγήσει επιτέλους σε μια διαφορετική πορεία την χώρα μας. Κι’ επειδή στην πολιτική τα πάντα είναι θέμα συσχετισμών, πιστεύω ότι μια εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά θα ανοίξει τον δρόμο σε σημαντικές πολιτικές μεταβολές και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Μιχάλης Γρηγορίου
"Εποχή", 29 Απριλίου 2012

2 σχόλια:

Dimitris Amphionas είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΕΥΓΕ ΕΞΟΧΩΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΑΤΟ ΚΡΙΘΗΚΕ

Μουσικά Προάστια είπε...

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι για μας εδώ στα ΜΠ πρότυπο ενεργού πολίτη, καλλιτέχνη και διανοούμενου. Πολύτιμες οι παρεμβάσεις του, και τιμή μας που τις φιλοξενούμε στο blog.