Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Με τον τρόπο του E-tetradio

Πριν από λίγη ώρα μίλησα με την κ. Μ. Τεγ., ιδιοκτήτρια της Ελευθεροτυπίας, για την οποία πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Καταγράφω όσα από τη συζήτησή μας παρουσιάζουν κατά τη γνώμη μου ενδιαφέρον:
1) Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει ξανά η Ελευθεροτυπία, αλλά σε αμιγώς ηλεκτρονική μορφή. Ένα καινούργιο site, ανανεωμένο, με συντάκτες και υπογραφές. Ένα ειδησεογραφικό portal που θα καλύπτει την ελληνική -κυρίως- αλλά και την ξένη ειδησεογραφία.
2) Η ιστοσελίδα ανανεώνεται εκ βάθρων. Θα παίζει 70 τοις εκατό ελληνικές και 30 ξένες ειδήσεις και θα προσθέσει νέες ενότητες στο περιεχόμενό της της. Παράδειγμα: Ήδη στην εφημερίδα έχουν αρχίσει να... κόβουν και να... ράβουν παλιότερες συνεντεύξεις πολιτικών, ώστε κάποια αποσπάσματα από αυτές, να ακούγονται όταν παίζεται κάποια είδηση του συγκεκριμένου πολιτικού. Πριν από ένα κομμάτι του ΓΑΠ ας πούμε, θα ακούμε τον ίδιο να μιλάει, για 10-15 δευτερόλεπτα.
3) Οι τίτλοι των ειδήσεων θα αναφέρονται κάθε φορά - υποθέτω με κάποιο προ-εγγεγραμμένο μήνυμα.
4) Η ειδησεογραφία θα ξεφεύγει από τα τετριμμένα (σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εφημερίδας). Θα ακούμε τη μεγάλη επιτυχία του Ντέμη Ρούσου «Παίξτε μπουζούκια» (“Play bouzouki”) από τον Λουκά Παπαδήμο λόγου χάριν. Από ΓΑΠ θα ακούμε το «Triki triki triki triki triki μάνα μου» αλλά και άλλα, λιγότερο γνωστά κομμάτια. Στην ειδησεογραφία θα διαβάζουμε άρθρα από Άννα Διαμαντοπούλου, Άννα Νταλάρα, Γρηγόρη Ψαριανό, κ.α. Και θα υπάρχουν και πολλά ρεπορτάζ από τη Γαλλία και τη Σεγκολέν Ροαγιάλ. Δεν ξέρω, ωραία μου ακούγονται αυτά, αν πραγματοποιηθούν...
5) Δεν υπάρχει προς το παρόν σκέψη να προσληφθούν δημοσιογράφοι (την άποψή μου τη διαβάσατε και χθες, δεν χρειάζεται να την επαναλάβω). Απλώς, κάποια στιγμή στο μέλλον θα προσλάβουν στην ιστοσελίδα μία καθαρίστρια. Αυτά τα ολίγα επί του παρόντος. Δεν ξέρω πως σας φαίνονται κι εσάς… Ωχ, για τους δημοσιογράφους και τα δεδουλευμένα τους πάλι ξέχασα να ρωτήσω.
ηρ.οικ
-----

ΥΓ (1): Η είδηση είναι βεβαίως μούφα, ψέμα, μην ψαρώνετε. Με κανέναν δεν κουβέντιασα και τίποτε απ’ όσα μόλις διαβάσατε δεν ισχύει. Απλώς, όταν οι πρώην συνάδελφοί μου κι εγώ μαζί τρέχαμε με το κλείσιμο του «Διφώνου», κάποιοι άλλοι «συνάδελφοι» φρόντιζαν να δημοσιεύουν φιλικές κουβεντούλες με τους τότε εργοδότες μας και να υποσκάπτουν εντέχνως με διαρροές τον αγώνα μας, στην πιο κρίσιμη καμπή του. Είπα, λοιπόν, κι εγώ να αντιγράψω τον πρώτο διδάξαντα, συντάκτη ραδιοφωνικών ειδήσεων της "Ε", που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ:
ΥΓ (2): Ήμουν αναγνώστης της Ελευθεροτυπίας από παιδάκι, από τη δεκαετία του ’80 που τη διάβαζα μαζί με τον πατέρα μου. Όταν έφυγε ο Σεραφείμ Φυντανίδης και η εφημερίδα μετατράπηκε σε μία απροκάλυπτα φιλο-ΠΑΣΟΚ κατάσταση, έπαθα την πρώτη κρυάδα. Την παρακολουθούσα όμως ηλεκτρονικά και την αγόραζα όταν είχε τα εξαιρετικά "Ιστορικά". Θα μου λείψουν οι αναλύσεις του Τάκη Φωτόπουλου και του Κώστα Βεργόπουλου, οι συνεντεύξεις του πανεπιστημιακού δασκάλου μου Χρόνη Πολυχρονίου, η στήλη του Στάθη, τα τσαμπουκαλεμένα ρεπορτάζ εναντίον της αστυνομικής βίας, οι μουσικές συνεντεύξεις της Ναταλί Χατζηαντωνίου, η αθλητική αλλά όχι οπαδική ματιά του Φίλιππα Συρίγου, ο Αρκάς, το ένθετο της Le Monde Diplomatique, και τόσα άλλα.

ΥΓ (3): Οι εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους μάχη, που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com. Η αλληλεγγύη των «Μουσικών Προαστίων» με τους απλήρωτους και απολυμένους εργαζόμενους της «Ε» είναι δεδομένη. Καλό αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: