Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τόλμη + Τριφωνία

Στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Κεραμεικός.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 22.00.
Μία κραουνακικής έμπνευσης μουσικο-θεατρική παράσταση, με στοιχεία επιθεώρησης, καμπαρέ, και πολύ τραγούδι. Η κλίμακα του χώρου ανθρώπινη, οι ματιές συναντιούνται και η μουσική δεν σε εγκαταλείπει στιγμή. Τρεις θαυμάσιες φωνές κι ένα πιάνο, διφωνίες και τριφωνίες που σε παρασύρουν, μία χορταστική συνύπαρξη (και πάλη) των αντιθέτων. Με άλλα λόγια, μία παράσταση που δεν χάνεται, και που πολύ μου άρεσε! Γιατί;

Για τις εντυπωσιακές ερμηνείες της κυρίας Αμέρισσας Φτούλη, της οποίας η φωνή μοιάζει λες και μπορεί να αναμετρηθεί με τα πάντα. Πού ήταν κρυμμένη αυτή η τραγουδίστρια τόσο καιρό; Πραγματική αποκάλυψη.


Για το σκέρτσο και το παιχνίδισμα της κυρίας Δήμητρας Φλούδα που προσδίδει στην παράσταση την χαμένη αθωότητα ενός ολόκληρου κόσμου. Τα πολλαπλά της είδωλα και οι ερμηνευτικές της μεταμορφώσεις σε συνοδεύουν για καιρό.Για τη θετική ενέργεια και τις απίθανες ατάκες του κύριου Μιχάλη Δελαβίνια, ο οποίος συχνά πυκνά μετατρέπει την παράσταση σε παραλήρημα. Κι όπως κάθε μεγάλος κωμικός, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του στα πιο μελαγχολικά τραγούδια.


Ε, ναι, και για τον κύριο Μιχάλη Γκαρτζόπουλο, του οποίου η σχέση με το πιάνο πρέπει να είναι ερωτική, αν όχι πορνογραφική. Πιανιστικά όργια επί οργίων φίλες μου, και με δίχως κανέναν γύρω του για να τον περιμαζέψει. Μία εκρηκτική εμφάνιση, και ένα πιάνο που μεταμορφώνεται σε πολυμελή ορχήστρα ανάλογα με τις ορέξεις του δαμαστή του.
ηρ.οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: