Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

"Θέλω να αρρωστήσω!"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ"  
των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη

Το ντεμπούτο τους στο χώρο του παιδικού βιβλίου πραγματοποιούν το δημιουργικό δίδυμο Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη. Έπειτα από τον πετυχημένο παιδικό δίσκο «Ο Κόσμος Ανάποδα», οι βραβευμένοι με Α΄Βραβείο από το ΥΠΠΟ, συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, μας παρουσιάζουν το πρώτο τους βιβλίο για παιδιά που έχει τίτλο «Θέλω να αρρωστήσω!» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη.

Ήρωας του βιβλίου ο κύριος Πυρετός και η υπόθεση αρκετά πρωτότυπη: «Ο μικρός Αχιλλέας, προσπαθώντας να αποφύγει το σχολείο της επόμενης μέρας και το επικείμενο διαγώνισμα Γεωγραφίας, στέλνει τηλεγράφημα στον κύριο Πυρετό και τον παρακαλεί να τον βοηθήσει να αρρωστήσει. Λίγα λεπτά αργότερα, ο κύριος Πυρετός, με το ειδικό βαλιτσάκι του στο χέρι, κλειδώνει τον πύργο του και καβαλάει το ιπτάμενο θερμόμετρό του, με κατεύθυνση το σπίτι του μικρού Αχιλλέα...».


Κείμενο που ρέει ευχάριστα, γλώσσα προσεγμένη, ανατρεπτικό χιούμορ σε συνδυασμό με τις χειροποίητες ζωγραφιές της Βαβούρη, δίνουν στο σύνολό τους ένα υπέροχο βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των δυο δημιουργών στο www.kopernikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: