Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Απ' την αρχή



Εικόνες πολύτιμες, τόσο μακριά, τόσο κοντά μας.

(Σταύρος Παπασταύρου, "Απ' την αρχή", Α' Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Κέρκυρας, 1981. Από το κανάλι του καλλιτέχνη, StavrosUbud)

3 σχόλια:

Ελένη Μπέη είπε...

Αχ, Ηρακλή, αν βρεις την απάντηση, πες μου κι εμένα, σε παρακαλώ.

Σήμερα διαγωνίζονται σε όλα εκτός από τη δημιουργία: στο styling (τρομάρα μας), στην πασαρέλα... κι από φωνή..., πρωτοτυπία..., δημιουργία... μηδέν εις το πηλίκον (ή μήπως "πηλίκιο"; Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε).

BOSKO είπε...

Η Ελλάδα της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ ή, σωστότερα, του ψευδοσοσιαλιστικού παρόντος μας που έλεγε και ο Χατζιδάκις, ομολογουμένως λίγο προφητικά για το σημερινό μαύρο χάλι.

ωραίος τραγουδοποιός ο Παπασταύρου, όλο λυρισμό κι ευαισθησία. Τραγουδάρα! Κι οι δυο τους παιδάκια με τον Λιούγκο, όπως και ο παρουσιαστής Δαβαράκης. Όσο για την επιτροπή, εκεί κι αν σε πιάνει θλίψη, αναλογιζόμενος που φτάσαμε ακριβώς 30 χρόνια μετά. Απ' τον Τσαρούχη και τη Λαμπέτη στις Μαγγίρες κι όλα τα άχρηστα τομάρια...

Μουσικά Προάστια είπε...

Καλημέρα Ελένη, Μπόσκο,

Τα σάρωσε όλα η "Αλλαγή"... δεν άφησε τίποτα παρά μόνο το στυγνό ατομικό συμφέρον και τον παρασιτισμό της μίζας και των διορισμών.
Όσο για τον Παπασταύρου, αυτός έκανε δισκάρα με "το πίσω δωμάτιο", να γράψουμε κάτι και γι' αυτό κάποια στιγμή. Γεια χαρά. ηρ.