Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αναρχο-φασισμός

Σήμερα προστέθηκε ένας νέος όρος στο πολιτικό μου λεξιλόγιο: "αναρχο-φασισμός". Οι συλλογικότητες του αναρχικού χώρου είχαν μία θαυμάσια επιλογή στη διάθεσή τους, δηλαδή να καταδικάσουν την κτηνώδη επίθεση στο ΠΑΜΕ και να παραδεχτούν το λάθος τους. Αντίθετα, επέλεξαν να γίνουν υποκριτικά από θύτες θύματα, να διαγράψουν την επίθεσή τους με μπουκάλια και πέτρες σε μία ειρηνική διαδήλωση, και να βρουν το φταίχτη στο ΠΑΜΕ, από τις γραμμές του οποίου προήλθε ο νεκρός. Η επιχειρηματολογία των indy κουκουλο-κονδυλοφόρων είναι για γέλια και για κλάματα. Έπρεπε, φαίνεται, το ΠΑΜΕ να τους αφήσει να κάψουν περισσότερο κόσμο, για να φαντάζει δημοκρατικό στα μάτια τους. Πάντως, την αποστολή τους οι αναρχο-φασίστες την έφεραν σε πέρας. Αντί να είναι το Σύνταγμα γεμάτο κόσμο, ο αναρχο-φασισμός κατάφερε για άλλη μια φορά να το αδειάσει. Αντί να συζητάμε για το νομοσχέδιο, συζητάμε για νεκρούς και τραυματίες. Το έγκλημα της Μαρφίν επαναλήφθηκε, με άλλα ονόματα αλλά ίδιο στόχο: το εργατικό κίνημα. Και ό,τι άφησαν πίσω τους όρθιο οι κουκουλοφόροι, φρόντισαν οι ίδιοι να το γκρεμίσουν με όσα χυδαία έγραψαν μετά στις ανακοινώσεις τους. Κάθε λέξη που γράφτηκε και υπογράφηκε στο όνομα της "αναρχίας" σήμερα, ήταν λέξη ντροπής που θα συνοδεύει τον συγκεκριμένο χώρο για πολλά χρόνια. Ο εμετός της σημερινής ασφαλίτικης επίθεσης στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ επικυρώνει τη μετάβαση αυτού του χώρου σε μία δολοφονική λογική του κοινού ποινικού δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ιστορία, ούτε με τα ιδανικά του αντιεξουσιαστικού προτάγματος. Φαίνεται ότι οι ασφαλίτες παρείσφρησαν με τόση ένταση στις γραμμές του συγκεκριμένου χώρου, που πλέον δεν μπορούν ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Δυστυχώς, κάποιες φορές, όταν παίζεις με τη φωτιά καίγεσαι.
ηρ.οικ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που θα γίνω δυσάρεστος λέγοντας αλήθειες...Το ΚΚΕ εμπόδισε τους Δεν Πληρώνω να φτάσουνε στη Βουλή. Και όταν ήρθανε και οι "κουκουλοφόροι", το ΚΚΕ έφερε και τα ΜΑΤ. Και όταν φύγανε οι κουκουλοφόροι, το ΚΚΕ παρέταξε και τα ΜΑΤ να δείρουνε διαδηλωτές και τους ταξιτζήδες στη πλατεία. Και μετά, αφού εμπόδισε και το κόσμο που έτρεχε πανικόβλητος, ώστε να ποδοπατηθούν και να φάνε και περισσότερο ξύλο, μετά, αλλά πριν φυσικά ξεκινήσει η ψηφοφορία, μετά το ΚΚΕ έφυγε! Βγάλε τη λέξη αναρχικό από τους φασίστες...ξέρουμε πολύ καλά πως συνεργάτες των μπάτσων τα κάνανε τα μπάχαλα και υπάρχουν φωτογραφίες που φαίνεται η συνεργασία! Λυπόμαστε για τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα, μόνο αυτό από εκεί και πέρα!

Μουσικά Προάστια είπε...

Ανώνυμε, καλά, το έχεις για τόσο παντοδύναμο το ΚΚΕ ώστε να ελέγχει ΜΑΤ, ταξιτζήδες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο; Όσο για την αποχώρησή του, τι ήθελες δηλαδή να κάνει, να κάτσει και το βράδυ και να θρηνήσει κι άλλο νεκρό;

Πάντως, δε λες λέξη για την ταμπακιέρα... τελικά την επίθεση με τα μπουκάλια και τα μάρμαρα να πέφτουν βροχή μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος ποιος την έκανε. Το ΚΚΕ;

Επίσης, εφόσον "ξέρουμε καλά πως συνεργάτες των μπάτσων τα κάνανε τα μπάχαλα", γιατί δεν τα καταδίκασε τα μπάχαλα ούτε μία (1) συλλογικότητα του αναρχικού χώρου; Γιατί δεν τα έχει καταδικάσει ποτέ κανείς;

Αυτά τα λίγα, από έναν υποστηρικτή όχι του ΚΚΕ αλλά της κοινής λογικής.

ένας στρατολάτης είπε...

Πως διάολο γίνεται ο κάθε αυτόπτης μάρτυρας να έχει δει εντελώς διαφορετικά πράγματα; Εντάξει, τα πάντα γίνονται, λίγο πολύ όλοι έχουμε ένα κάποιο χρωματάκι στα γυαλιά μας.
"Το ΚΚΕ εμπόδισε τους δεν πληρώνω"
Δεν το είδα αλλά δεν έχω πρόβλημα να το πιστέψω. Εξάλλου εκείνη τη στιγμή ήμουν στην Όθωνος, πίσω από το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
"Το ΚΚΕ έφερε τα ΜΑΤ"
Βεβαίως, για να το ραντίσουν λιγάκι με χημικά, διότι ψοφούσαμε για λίγη δράση. Άργησε όμως γιατί προλάβανε να ανοίξουν μπόλικα κεφάλια και όχι μόνο των "ΚΝΑΤ".
"Το ΚΚΕ παρέταξε τα ΜΑΤ να δείρουν διαδηλωτές και ταξιτζήδες"
Ειδικά τους ταξιτζήδες που είχαν χωθεί στη Φιλελλήνων το έκανε τηλεπαθητικά παρά τις παρεμβολές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μουσικά Προάστια είπε...

Πώς γίνεται; Γίνεται και παραγίνεται. Όταν τα βλέπεις τα πράγματα πριν καν συμβούν... Όταν δεν χρειάζεσαι καν τα ίδια τα πράγματα, παρά μόνο την επίκλησή τους.