Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Το παρακράτος δολοφονεί

Άλλος ένας άνθρωπος προστέθηκε στη μεγάλη λίστα των νεκρών του ελληνικού παρακράτους. Αφού έκαψαν διαδηλωτές πετώντας μολότοφ στο ψαχνό, αφού έπαιξαν με ασίγαστο πάθος το παιχνίδι του καθεστώτος και της αστυνομίας, τώρα οι δήθεν "αναρχικοί" - ασφαλίτες μπορούν να πανηγυρίζουν και για έναν νεκρό υποστηρικτή του ΚΚΕ. Μπράβο ασπόνδυλα, και εις ανώτερα.

Ενόχλησε κάποιους η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Είδαμε τι γίνεται χωρίς περιφρούρηση. Είδαμε το πάρτυ που στήνεται ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους προβοκάτορες. Σήμερα, αυτό το πάρτυ απαιτούσε νεκρό για να αρχίσει. Απαιτούσε αίμα. Η θέα διαδηλωτών λαμπαδιασμένων από μολότοφ και κουκουλοφόρων-δολοφόνων να πετάνε μάρμαρα μέσα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πρέπει να προβληματίσει όλους αυτούς που στους κύκλους της αριστεράς καλοπροαίρετα επιμένουν να λένε: "αφήστε τα παιδιά να κάνουν ό,τι θέλουν", "είναι κομμάτι του κινήματος", "δεν χρειάζεται περιφρούρηση στις πορείες", και άλλα καλαμπουράκια. Ο προβοκάτορας είναι προέκταση και μακρύ χέρι του καθεστώτος, και δεν με νοιάζει πώς αυτο-αποκαλείται, πόσο indy και πόσο "αυτόνομος" γράφει η ταμπέλα του. Ο κουκουλοφόρος είναι εχθρός του κινήματος, και πλέον φαίνεται ότι καταλαβαίνει μόνο τη δική του γλώσσα.

Η ιστορία, πάντως, φαινόταν από το πρωί προς τα πού πήγαινε. Οι ασφαλίτες με πολιτικά είχαν στήσει πανηγύρι στην Ακαδημίας. Πέτυχα καμιά τριανταριά από δαύτους στη γωνία Κανάρη και Ακαδημίας, να συζητούν με τα ΜΑΤ που ήταν παραταγμένα στο ύψους του θεάτρου Τζένη Καρέζη. Κάποια στιγμή, ο διμοιρίτης δίνει εντολή στα στρατιωτάκια του να ανοίξουν για να περάσει η ομάδα των κουκουλοφόρων. Σε χρόνο dt, οι μαυροντυμένοι ασφαλίτες και ασφαλίτισσες (με γκλομπς, μάσκες και όλα τα παρελκόμενα) είχαν περάσει πίσω από τα λεωφορεία των ΜΑΤ, και συνέχισαν να προχωρούν προς τη Βουλή και την Πλατεία Συντάγματος. Σχεδόν ενστικτωδώς, είπα στο διμοιρίτη: "Γιατί αφήνετε τους κουκουλοφόρους να περάσουν;". Η απάντησή του ήταν σαφής: "Πήγαινε σπίτι σου ρε. Άντε φύγε από δω". Και όταν ζήτησα τον αριθμό του και τον αριθμό της διμοιρίας του, έλαβα μία ακόμα πιο πληρωμένη απάντηση: "Να κάνεις καταγγελία στο Υπουργείο, και να βρεις από εκεί τον αριθμό μου".

Στη μνήμη του σημερινού δολοφονημένου οικοδόμου, ένα τραγουδι από παλιά κι από μακριά:
ηρ.οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: