Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός - Θανάσης Γκαϊφύλλιας (2007)




"Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός"

Μουσικές του συνθέτη και τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλλια, για το θεατρικό έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που ανέβηκε την άνοιξη του 2007, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ιωάννου Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνστάντσια Σαραφιανού Φωτισμοί: Δημήτρης Τζατζανάς Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπαδοπούλου Πήραν μέρος οι ηθοποιοί: Αντώνης Μπαμπούνης, Ειρήνη Μουρελάτου, Λεωνίδας Χρυσομάλλης, Λεμονιά Γιανναρίδου, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Άννα Σιταρίδου, Φιλοποίμην Ανδρεάδης.

Σημείωμα του μουσικού Θανάση Γκαϊφύλλια:

"Το έργο, πρόκληση και αφορμή για μουσικές πινελιές που περιγράφουν πρόσωπα, χαρακτήρες και καταστάσεις σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, που όλοι απευχόμαστε να ζήσουμε. Ο αγώνας για επιβίωση, ο συμβιβασμός, η φιλία, η προδοσία, η αλληλεγγύη και πάνω απ' όλα η λαχτάρα για ζωή, είναι τα μικρά και ασήμαντα γεγονότα της μικρής γειτονιάς. Δηλαδή όλου του κόσμου. Ακόμα κι αν η ιστορία των Παπαθανασίου & Ρέππα, είναι γέννημα της φαντασίας τους, είναι βέβαιο ότι η ίδια η ζωή είναι ο πιο ευφάνταστος και απρόβλεπτος συγγραφέας.

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς στο φίλο και σπουδαίο μουσικό Γιώργο Αραπάκη, που φρόντισε τον προγραμματισμό - sampling και έπαιξε κιθάρα, φλάουτο, μπαγλαμά και φλογέρα. Η ηχογράφηση έγινε στο "Στούντιο των Βατράχων" (Σόλωνος 103, Αθήνα), και υπεύθυνος για την ηχοληψία ήταν ο Γιώργος Αραπάκης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: