Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - Κυκλοφορεί το νέο του album «Νυχτέρι»





Δελτίο τύπου


«Το Νυχτέρι είναι ένα μυστικό ησυχαστήριο που μέσα του μπορεί κανείς να ακούσει τη φωνή της καρδιάς του· ένα κρυφό καταφύγιο μέσα στο οποίο, ίσως, κάποιος θα βρει τον εαυτό του...

Το Νυχτέρι είναι ένα δημιούργημα της νύχτας, το οποίο προσπαθεί να ανακαλύψει το διάφανο πεδίο που ανοίγεται πίσω από το βαθύ μαύρο. Ψάχνει το πέρασμα που οδηγεί στο φως, απ' το σκοτάδι...».

Ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης παρουσιάζει την τρίτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο «Νυχτέρι», για την οποία έχουμε πάρει ήδη μια γεύση με την κυκλοφορία της ομώνυμης ορχηστρικής σύνθεσης, λίγους μήνες πριν.

Το άλμπουμ περιέχει οχτώ τραγούδια και δύο οργανικά κομμάτια · όλα σε μουσικές του τραγουδοποιού. 

Συνδετικό στοιχείο των συνθέσεων είναι το γεγονός ότι αυτές δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες παλαιών προγραμμάτων και συνεργασιών οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν, με συνέπεια να μην κυκλοφορήσουν ποτέ.

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Μαρίνος Καρβελάς, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, Βασίλης Κομύτης, Σταύρος Δάλκος, Κώστας Μπακούρης και Αλέξανδρος Τσώτσης και ερμηνεύουν ορισμένοι από τους καλύτερους τραγουδιστές της νέας γενιάς: Ασπασία Στρατηγού, Μαρία Αναματερού, Ζαχαρίας Καρούνης, Πέτρος Κουλουμής, Θοδωρής Μέρμηγκας, Βασίλης Προδρόμου, Μάνος Σύριος.

Στο ηχογράφημα συμμετέχουν εκτός από τα συγκροτήματα Polis Ensemble, Ολίγον και Κρυφτό Τρίο, η Ορχήστρα του Σταύρου Ξαρχάκου και μια σειρά από κορυφαίους Έλληνες μουσικούς. 

Τα ζωγραφικά έργα που συνοδεύουν τα κομμάτια του άλμπουμ ανήκουν στην Αγγελική Μπόμπορη, ενώ το εξώφυλλο σχεδίασε ο Αργύρης Νάκος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: