Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Αντώνης Λιβιεράτος - Η Αγία Σκουριά





Νέο video - clip και κυκλοφορία digital single από τον Αντώνη Λιβιεράτο. 


Πρόκειται για το τραγούδι Αγία Σκουριά που περιλαμβάνεται και στο πιο πρόσφατο προσωπικό άλμπουμ του Αντώνη Λιβιεράτου "4 1/2". 

Στο video clip που σκηνοθέτησε η Νεφέλη Λιβιεράτου πρωταγωνιστούν πρωτότυπες χειροποίητες κούκλες - μαριονέτες που κατασκεύασε η ίδια η σκηνοθέτις. Κάμερα / Φώτα / Επιπλέον κατασκευές: Γιάκομπ Μπρόσντα. Σκηνικά / Μοντάζ: Νεφέλη Λιβιεράτου. 

Τηρώντας την παράδοση που θέλει τα digital single της Puzzlemusik να συνοδεύονται από ένα b-side (στα πρότυπα και με τη λογική των b-sides των κυκλοφοριών σε 7” βινύλιο) το Αγία Σκουριά συνοδεύεται από το instrumental Σφυρίζοντας Αδιάφορα καινούργιο κομμάτι που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ως τώρα σε άλλη κυκλοφορία του Λιβιεράτου. 


***

Ο Αντώνης Λιβιεράτος εκτός από τη σόλο του δισκογραφική πορεία είναι επίσης μέλος των Κεφάλαιο 24 / Chapter 24, των Dr.Atomik και των Sigmatropic. Ως μουσικός, παραγωγός ή συμπαραγωγός, μετρά δεκάδες συμμετοχές σε δίσκους άλλων μουσικών καθώς και αντίστοιχο αριθμό συμμετοχών σε συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει από το 1984 μέχρι σήμερα σε διάφορες μορφές. 

Επίσης, είναι πλούσια η πορεία του ως συνθέτη στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου (σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και σε ντοκιμαντέρ) από το 1986 ως τις μέρες μας. 

Το άλμπουμ "4 1/2" εγκαινίασε την συνεργασία του με την Puzzlemusik (Νοέμβριος 2018), έλαβε εξαιρετικές κριτικές, συζητήθηκε και αγαπήθηκε από το κοινό που τον παρακολουθεί ενώ ταυτόχρονα ξανασύστησε τον Αντώνη Λιβιεράτο σε ένα νέο κοινό που είτε εκ των πραγμάτων δεν είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει από την αρχή της μακράς πορείας του, είτε έχασε στην πορεία το νήμα που συνδέει τα άλμπουμ του με ελληνικό στίχο με τα πολυποίκιλα project μέσω των οποίων δημιουργικά εκφράζεται τα τελευταία πολλά χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: