Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Ο Βασίλης Φρατζίσκος διασκευάζει και ερμηνεύει στο πιάνο δύο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι




Με μεγάλη χαρά, τα Μ.Π. εξασφάλισαν και παρουσιάζουν ένα πραγματικά σπάνιο βίντεο. Αίγινα, 2005. Ο βιρτουόζος πιανίστας Βασίλης Φρατζίσκος διασκευάζει και ερμηνεύει στο πιάνο δύο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ("Βροχή", από το δίσκο "Το χαμόγελο της Τζοκόντας", και "Όνειρο παιδιών της γειτονιάς" από το δίσκο "Οδός Ονείρων") . Το βίντεο τελειώνει στο "6.33" και είναι τραβηγμένο στο ημίφως. Ε, και; Καλό καλοκαίρι.
ηρ. οικ.







Ο Βασίλης Φρατζίσκος έλαβε το πτυχίο και το δίπλωμα πιάνου από την Κρατική Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, ενώ ολοκλήρωσε και έναν ευρύ κύκλο μετεκπαίδευσης στην ερμηνεία πιάνου, στη μουσική δωματίου, και στη συνοδεία Lied, στις μουσικές σχολές του Βάινγκάρντεν, του Σάλτσμπουργκ και του Βίρτσμπουργκ αντίστοιχα. Ως σολίστ πιάνου, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, είναι κάτοχος διπλώματος στη Βυζαντινή Μουσική, μέλος του Βυζαντινού Χορού στη Μητρόπολη Αθηνών, και πρωτοψάλτης σε ενορίες του νομού Ρεθύμνου. Υπήρξε διευθυντής της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ερμούπολης και της Μικτής Χορωδίας Μουσικού Ομίλου Σύρου, και έχει συνθέσει διάφορα έργα για χορωδία. Το 1994 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός» ο κύκλος τραγουδιών «Η Ωραία Μυλωνού» του F. Schubert, σε ποίηση W. Muller σε μετάφραση και επιμέλεια δική του. Επίσης, την περίοδο 1996-1997, επιμελήθηκε και παρουσίασε τη σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών «Οι Μουσικές του Κόσμου» στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Δήμου Ερμούπολης. Άρθρα του για τη μουσική έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Τέλος, διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία, και απασχολείται ως καθηγητής μουσικής στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης.

7 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Καλό καλοκαίρι κι ευχαριστούμε για το διαμαντάκι!

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Μπορούμε να έχουμε περισσότερα βιογραφικά στοιχεία για τον Βασίλη Φρατζίσκο;

Εξαιρετικός!!!

BOSKO είπε...

συμφωνώ με Μάκη! Κατατόπισε μας λίγο παραπάνω για τον Φρατζίσκο!

nikos b. είπε...

Απλά καταπληκτικό! Λίγο μελαγχολικό, αλλά απόλυτα καλλιτεχνικό!Εύγε!

Μουσικά Προάστια είπε...

Φίλες, φίλοι, ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Κάποια πρόχειρα βιογραφικά στοιχεία του Βασίλη Φρατζίσκου προστέθηκαν στην ανάρτηση. Τα ξαναλέμε!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Ευχαριστούμε!