Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το Φεστιβάλ των Τριών Φεγγαριών στη Λέρο
Δελτίο Τύπου

“ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ”
ΛΕΡΟΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013


Η Λέρος παρουσιάζει το “Φεστιβάλ των τριών Φεγγαριών”, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο νησί, με σκοπό να γίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα των Δωδεκανήσων. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, και άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις μέρες γύρω από τις πανσελήνους των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα στο υπέροχο νησί της Λέρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά, είναι:

«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ»

ΙΟΥΝΙΟΣ

Παρασκευή 21-6-2013, ώρα 21:00

Παρουσίαση - ντοκιμαντέρ του Στέλιου Ελληνιάδη 
«Ο Ελληνισμός της Ανατολής από την Μικρά Ασία μέχρι τον Εύξεινο Πόντο»

Συναυλία «Τα τραγούδια της Ελληνικής Ανατολής». Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη Σμύρνη, με τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν νοερά στις «αλησμόνητες» πατρίδες.
Συμμετέχουν:
Κατερίνα Παπαδοπούλου – τραγούδι, Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι, Μανούσος Κλαπάκης – κρουστά, Χάρης Λαμπράκης – νέι, Χρήστος Τσιαμούλης – ούτι, τραγούδι, Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο, Στρατής Ψαραδέλης – λύρα πολίτικη
Την εκδήλωση προλογίζει ο συγγραφέας Στέλιος Ελληνιάδης.
Θέατρο Κάστρου της Παναγίας

Σάββατο 22-6-2013 – ώρα 21:00

Συνάντηση Τσαμπούνας
Μια βραδιά με παραδοσιακούς παλαιούς και νεότερους τσαμπουνιέρηδες κάτω απ΄το φεγγάρι του Ιουνίου, με την φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου νέων Λέρου "Αρτεμις".
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Μανόλης Μπαλασκάς – λαούτο, τραγούδι, Μανόλης Λεντάκης - λύρα, τραγούδι, Γιάννης Τσαμπανάκης – τσαμπούνα, τραγούδι, Σταύρος Ήσυχος – τσαμπούνα, τραγούδι, Νικήτας Νταλλαρής – λαούτο, τραγούδι, Γιώργος Δράκος – λαούτο
Πλατεία Πάτελου - Είσοδος ελεύθερη

ΙΟΥΛΙΟΣ 

Παρασκευή 19-7-2013 - ώρα 20:00 

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας μαθητών με θέμα “Λέρος + & - “
Έκθεση γλυπτών από σίδερο του Βαγγέλη Χλωρού
Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Αγ.Μαρίνας.
Διάρκεια έκθεσης έως 26-7-2013 - Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 20-7-2013 - ώρα 21:00

Μουσική παράσταση «Μουσικοκαραγκιοζούπολη»
Μια πανδαισία ήχου και θεάματος. Μια μοναδική συναυλία που ακροβατεί, ταξιδεύοντας στη μουσική, ανάμεσα στον ηλεκτρικό ήχο και στην παράδοση. Δεκαμελής ορχήστρα σπουδαίων μουσικών, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου, και τον πιο ευφυή και αγαπημένο των Ελλήνων τον "Καραγκιόζη", υπό την διεύθυνση του Άθω Δανέλη σε μια ξεχωριστή περιπλάνηση.
Συμμετέχουν:
Φωτεινή Βελεσιώτου - τραγούδι, Δημήτρης Γάσιας – βιολί, Πάνος Δημητρακόπουλος– κανονάκι, Φίλιππος Λευκαδίτης – κρουστά, Νίκος Μέρμηγκας – έγχορδα, Γιώργος Μακρής - τραγούδι, πνευστά, Δημήτρης Πάντος – τραγούδι, κιθάρα, Θοδωρής Παπαστάθης- τύμπανα, Στέλιος Φραγκούς - πλήκτρα, Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο και ο Θίασος σκιών του Άθω Δανέλλη
Δημοτικό σχολείο Αγ.Μαρίνας.

Κυριακή 21-7-2013, ώρα 19:00 

«Καραβοπανήγυρις»

Μια ξεχωριστή βραδιά στην παραλία στο Παντέλι, κάτω από το φεγγάρι του Ιουλίου, άνθρωποι και πλεούμενα σε μια ιδιαίτερη συνύπαρξη. Στο πιο όμορφο ψαροχώρι του νησιού με οικοδεσπότη τη θάλασσα και το ολόγεμο φεγγάρι, άνθρωποι και πλεούμενα θα λικνιστούν στους ήχους των τραγουδιών. Τα βιολιά και τα σαντούρια θα δίνουν το ρυθμό πάνω από τα καΐκια - η μουσική, το φως, τα χρώματα, ο χορός … οι πρωταγωνιστές.
Παραλία στο Παντέλι - Είσοδος ελεύθερη

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

Τρίτη 20-8-2013, ώρα 21:15

«Η σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.
Θεατρική παράσταση από την Θεατρική ομάδα Λέρου
Η αγωνία ενός ανθρώπου για τη μοναξιά, τη ζωή που λιγοστεύει, την ερωτική επιθυμία, την παρηγοριά της μνήμης αλλά και την παρηγοριά της τέχνης. Ένας μονόλογος που συμπυκνώνει την εμπειρία ολόκληρης της ζωής, την απόγνωση και την ομορφιά της. Μια παράσταση για τον έρωτα, τη ζωή και το θάνατο.
Γυναίκα με τα μαύρα: Φανή Ιωαννίδου, Νέος : Αντώνης Γιαννακός, Στο πιάνο η: Κατερίνα Μαυρουδή, Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας, Σκηνογραφία : Ρένα Φιλιππίδου
Στο γκρεμισμένο κτίριο της Μερικιάς - Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 21-8-2013, ώρα 21:15

Συναυλία με τους «Χαίνηδες»
Γήπεδο Γυμνασίου-Λυκείου Πλατάνου

Πέμπτη 22-8-2013, ώρα 21:15 

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Γεωφύλακτο ταξιδεύει στη Λέρο με την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Καββαδία, με θέμα «Πινελιές στον κόσμο», ομιλίες και βιντεοπροβολές από το αρχείο τους.
Πλατεία Σοφούλη στην Αγία Μαρίνα - Είσοδος ελεύθερη 

Παρασκευή 23-8-2013, ώρα 18:00

«Ξέρεις από Vespa?» Διαδρομές στο παρελθόν. Εκκίνηση απο την Αγ.Μαρίνα, τερματισμός στην πλατεία του κινηματοθεάτρου στο Λακκί.

Βιντεοπροβολή έργων του φωτογράφου Δημήτρη Κυριάκου και του κινηματογραφιστή Νίκου Νταή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: