Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Για το "Kolpo Magico" των Lineout





Lineout
Kolpo Magico
Καθρέφτης


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Σε αυτό συνοψίζεται η χρησιμότητα του πρώτου δίσκου των Lineout, ενός συγκροτήματος που έρχεται με δύναμη από τη Σπάρτη και απαρτίζεται από τον Μιχάλη Μαντά και τον Παναγιώτη Κουμουτσάκο. Από το πρώτο τραγούδι, το ρυθμικό «Δεν υπάρχουν φραγμοί», οι προθέσεις είναι ξεκάθαρες. Ο δίσκος απευθύνεται περισσότερο στους νοσταλγούς του ροκ ήχου των δεκαετιών του ’70 και ’80, φέρνοντας στο νου καλές στιγμές της κλασικής ροκ και των power ballads, με ευχάριστες pop και funk παρεμβολές. Στα δώδεκα τραγούδια του δίσκου θα συναντήσετε δυνατά κιθαριστικά ριφς, καλοδουλεμένες ροκ ενορχηστρώσεις, μια στιβαρή ρυθμική ενότητα υποβοηθούμενη από το μπάσο του Γιάννη Βούκλιζα, ψαγμένες αν και ελαφρά ρετρό ερμηνείες, απλά και τρυφερά στιχάκια. Συγκρατήστε μερικούς τίτλους: «Δεν υπάρχει λόγος», «Ερωτομανία», «Το μυστικό της βροχής», «Είσαι η τρέλα μου». Οι φωνές του Μαντά και του Κουμουτσάκου αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά, μεταδίδοντας τη μελαγχολία και την αθωότητα των eighties.

Βεβαίως, το κατά πόσο μπορεί η συγκεκριμένη αισθητική να εκφράσει το σημερινό ακροατή είναι ένα ερώτημα ανοιχτό. Για κάποιους, ο συγκεκριμένος ήχος έχει μπει μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Για άλλους, συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντα, διατηρεί την αξία του, έστω και ως εισαγωγή σε μια ξέφρενη χορευτική βραδιά στο «Βινύλιο» ή σε οποιαδήποτε άλλη εναπομείνασα ντισκοτέκ. Το σίγουρο είναι ότι οι Lineout περιβάλλουν τη δουλειά τους με ειλικρινή αγάπη για την ιστορία και την αίσθηση της ροκ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι μουσική Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Και όσοι πιστοί προσέλθετε!

Ηρακλής Οικονόμου
(Εφημερίδα Η ΕΠΟΧΗ)

2 σχόλια:

Giousurum είπε...

den xero giati alla me epeises na paro to diskaki!!!LEs na exoume anvoiosei toy ellinofonou rok (alitheia yparxei kati tetoio??)!!!

kalo vrady

Μουσικά Προάστια είπε...

Φίλε Γιουσουρούμ, ευαριστώ για την εμπιστοσύνη, και περιμένω εντυπώσεις!