Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Το τεύχος 169 του Διφώνου στα περίπτερα






Ένα από τα καλύτερα τεύχη της νέας περιόδου του Διφώνου, το τ. 169 απευθύνεται σε αναγνώστες με μουσικό αλλά και πολιτικό κριτήριο.

Ο Γιώργος Φλωράκης γράφει ένα αναλυτικότατο άρθρογια το El Sistema, τις δομές μουσικής εκπαίδευσης της Βενεζουέλας που δίνουν πρόσβαση στη μουσική δημιουργία σε χιλιάδες νέων. Και ο Μιχάλης Παπαμακάριος κάνει μια αναδρομή στις μουσικές της Κούβας, αυτού του πολυσύνθετου και τόσο ενδιαφέροντος γεωγραφικού και ιστορικού χώρου. Και ο Γιάννης Πετρίδης αναζητά το νόημα των Πρώτων Γιορτών των Ανωγείων που διοργάνωσε ο Χατζιδάκις το 1979. Τρία άρθρα που δεν γίνεται να λείπουν από τη βιβλιοθήκη κανενός μουσικόφιλου. Άρθρα απαιτητικά, όπως πρέπει να είναι η ύλη ενός περιοδικού που σέβεται τον αναγνώστη του. Και βέβαια, μην ξεχνάμε το αφιέρωμα της Λιάνας Μαλανδρενιώτη στους "δικούς μας κλασικούς", που αυτή τη φορά εστιάζει στον Δημήτρη Μητρόπουλο. Στο τεύχος, που για μερικές μόνο μέρες ακόμα θα βρείτε στα περίπτερα, θα βρείτε και τη συνέντευξη που μου παραχώρησε η Cristina Branco. Γοητευτική παρουσία, εκπληκτική φωνή, και ένας μεστός και συνάμα ονειρικός λόγος. Ζήτω το φάντο!






Όσο για τα cd, ας μιλήσουν τα εξώφυλλα. Όταν βλέπεις και ακούς δύο μεγάλες αγάπες, την Κούβα και τους Κατσιμιχαίους, στο πιάτο σου, τι νόημα έχουν οι περιγραφές και οι λέξεις; ηρ.οικ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: