Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Τρία μουσικά παιχνίδια στον κήπου του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων





Τρία Μουσικά Παιχνίδια στον Κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων Πλάκα

Τρεις Μουσικές Βραδιές που εκτυλίσσονται σαν ένα παιχνίδι έρχονται στις 17, 24 και 30 Σεπτέμβρη στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων

Ώρα: 20:30

Είσοδος : 15 €, μειωμένο: 10 €

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου οι Human Touch παίζουν Τρίλιζα
Τρεις μουσικοί, ένας ήχος. Αυτοί είναι οι Human Touch: David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου και Σταύρος Λάντσιας. Τρεις μουσικοί με ιδιαίτερη προσωπική πορεία ο καθένας στην ελληνική μουσική πραγματικότητα, που όμως, όταν γίνονται Human Touch συνθέτουν ένα ήχο διαφορετικό. Ζεστές μελωδίες που αποδίδονται λιτά, εναλλάσσονται με δυνατούς αυτοσχεδιασμούς και ερμηνευτικές εντάσεις.

Την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη ο Λεωνίδας Μαριδάκης & η Πέννυ Μπαλτατζή παίζουν Μια παρτίδα σκάκι… με τους Ματ σε 2 υφέσεις.
Η συναυλία θα ξεκινήσει με τον τραγουδοποιό Λεωνίδα Μαριδάκη, την Πέννυ Μπαλτατζή (τραγούδι), το Γιώργο Ζερβό (κιθάρες) και τον Γιώργο Βεντουρή (κοντραμπάσο). θα παρουσιάσουν ένα νεανικό unplugged πρόγραμμα, με τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Λεωνίδα (Αβάδιστα), αλλά και από τον δεύτερο υπό έκδοση δίσκο του, σε ρυθμούς jazzy, bossa, reggae, ενώ δεν θα λείπουν οι διασκευές από Ισπανία, Ελλάδα και Αμερική, σε μια βραδιά που θα εξελιχθεί σαν ένα παιχνίδι μεταξύ μουσικής - μουσικών - κοινού.
Στο δεύτερο μέρος, το συγκρότημα «Ματ σε δύο υφέσεις», το οποίο έχοντας, ήδη, διαγράψει δεκαετή πορεία στο χώρο της ethnic jazz, και με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τρίτου προσωπικού του δίσκου (Τρύπιο Φεγγάρι), θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μουσικά όργανα που ακροβατεί ανάμεσα σε ακουστικό και ηλεκτρικό ήχο, και παντρεύει με επιτυχία την ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική με τη τζαζ τεχνοτροπία.
«Ματ σε 2 υφέσεις» κάνουν οι: Δημήτρης Βαρελόπουλος, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης, Πέτρος Λαμπρίδης, Σπυριδούλα Μπάκα, Γιάννης Τσιουλάκης, Κώστας Τσιουλάκης

Την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη οι Άτροπον με τις Sofia Joons & Maarja Nuut μας προσκαλούν σε ένα Παιχνίδι γνώσεων. Κατηγορία…γεωγραφία! μια περιπλάνηση από τη Σουηδία ως τη Μεσόγειο και από τη Μεσόγειο… ως την ΕσθονίαΜε τη συναυλία αυτή εγκαινιάζεται ένας κύκλος διαπολιτισμικών ανταλλαγών ανάμεσα σε χώρες της Μεσογείου και χώρες του Βορρά. Τιμώμενη χώρα είναι η Εσθονία και καλεσμένες του μουσείου οι Sofia Joons και Maarja Nuut που θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια με συνοδεία βιολιού και της τοξωτής λύρας “hiiu kannel”. Πρόκειται για ένα μουσικό δίδυμο που παίζει μαζί από τα τέλη της δεκαετίας του 90, διαγράφοντας μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής ανά τον κόσμο. Μαζί έχουν παρουσιάσει, ως επί το πλείστον, εσθονικά και σουηδικά παραδοσιακά τραγούδια, μελοποιημένα ποιήματα από την Εσθονία, αλλά και θρησκευτικούς ύμνους προερχόμενους και από τις δύο χώρες, Εσθονία και Σουηδία.
Τις μελωδίες των Sofia Joons και Maarja Nuut, θα διαδεχτεί το μουσικό σχήμα Ανατολικής & Παραδοσιακής μουσικής "Άτροπον", με σκοπούς και τραγούδια του παρελθόντος από περιοχές του Ελληνισμού, όπως Κων/πολη, Μ. Ασία, Θράκη, Καππαδοκία, νησιά Αιγαίου, Λόγιες Συνθέσεις κλασσικής Ανατολικής μουσικής καθώς και παραδοσιακές μουσικές χωρών της Μεσογείου (Κάτω Ιταλία, Σαρδηνία, Σικελία, Ισπανία-Ανδαλουσία-Σεφαραδίτες, Αίγυπτος, Λίβανος κλπ.).
Το μουσικό σχήμα "Άτροπον", αποτελούν οι: Γρέντζελου Ευσταθία (τραγούδι), Αθανασόπουλος Γιώργος (πολίτικη λύρα, πολίτικο λαούτο, τραγούδι), Μαντικός Ηλίας (κανονάκι, τραγούδι), Μήτσος Παναγιώτης (ούτι, νέι, λαούτο), Θεοδωρίδης Γρηγόρης (κοντραμπάσσο), Φεγγούλης Μάκης (κρουστά)
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Εσθονίας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: