Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Ασλανίδου: "Στο χώμα, στο χρώμα"
ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ

1 εως 20 Δεκεμβρίου 2021

Ο χώρος τέχνης Arte Visione φιλοξενεί την 7η ατομική έκθεση της Κατερίνας Ασλανίδου. Η ζωγράφος παρουσιάζει έργα κολλάζ με μεικτές τεχνικές που δημιουργούν υφές και έντονα χρωματικά πεδία, αποτυπώνοντας με την προσωπική της γλώσσα και γραφή την αγάπη για τον άνθρωπο και κυρίως για τη φύση που τον περιβάλει. Τα έργα χαρακτηρίζονται από αντιθέσεις επίπεδων και καμπύλων φορμών και από τη χρήση φυσικών υλικών όπως ξερά φύλλα, άνθη, φτερά. Χαρακτηριστική είναι η μουσικότητα αλλά και ο λυρισμός που αποπνέουν τα έργα, καθώς η ζωγράφος επηρεάστηκε από ποίηση και ήχους κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

Η ζωγράφος επιθυμεί να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις του θεατή προκειμένου να αποτυπώσει και να διαφυλάξει στη μνήμη του το περιεχόμενο της εικόνας, πέρα από το ορατό και το προφανές. Έτσι, τα έργα λειτουργούν ως ενθύμια οπτικά, επαναφέροντας στο θεατή συναισθήματα παλιά και γνώριμα, καταγεγραμμένα από τις αισθήσεις του, που φθίνουν και σταδιακά χάνονται για πάντα.

Όπως περιγράφει και η ίδια: «Τα έργα μου είναι χάρτες με ίχνη, από μνήμες που επιζούν μέσω των αισθήσεων. Επιθυμώ να μην ξεχαστούν οι μυρωδιές μετά τη βροχή, η αληθινή γεύση των φρούτων, η ολόμαυρη σκιά του βουνού μέσα στη νύχτα, το κλεμμένο παιδί και οι όμορφες λέξεις».

Η Κατερίνα Ασλανίδου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Απoφοίτησε το 2003 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή το Χρόνη Μπότσογλου. Από το 2005 εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει διοργανώσει κι εμψυχώσει εργαστήρια σχετικά με δημιουργική γραφή ,τέχνη και θεατρική έκφραση για παιδιά κι ενήλικες. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 10 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Διάρκεια έκθεσης: 1/12 - 20/12/2021

Ωράριο λειτουργίας χώρου:
Δευτέρα & Τετάρτη: 12 μ.μ. - 4 μ.μ.
Τρίτη & Πέμπτη: 4:30 - 8:30 μ.μ.
Παρασκευή: 4 μ.μ. - 8 μ.μ.
Σάββατο & Κυριακή κλειστά
ή κατόπιν ραντεβού

ArteVisione gallery,
Διεύθυνση: Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: