Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Συλλογή για τα 15 χρόνια της Puzzlemusik





Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί συλλογή της Puzzlemusik με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας. Ο τίτλος της συλλογής είναι «15» και συμμετέχουν σε αυτή αλφαβητικά:

Αντώνης Λιβιεράτος, ARTéfacts Ensemble, Γιάννης Κασέτας, Γιώργος Κοντραφούρης Τρίο, Demetria, Κ.Βήτα, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Next Step, Playground Theory, Σωτήρης Δεμπόνος, Theo Καπηλίδης, Τρύφων Λάζος, Χρήστος Αλεξόπουλος, Ψύλλοι στ' Άχυρα.

Η κυκλοφορία αυτή γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την έναρξη των δραστηριοτήτων της Puzzlemusik (φθινόπωρο 2006) και συγκεντρώνει ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες του τρέχοντος ρόστερ της.

Η Puzzlemusik ανακοίνωσε την λειτουργία της στις 21 Σεπτεμβρίου του 2006 και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ στις 27 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Πνευματικό παιδί του συνθέτη και παραγωγού Χρήστου Αλεξόπουλου, η εταιρεία ενέταξε από νωρίς στο δυναμικό της καλλιτέχνες με προσωπικό, αναγνωρίσιμο στίγμα, πολύ συχνά από τους ντεμπούτο τους ήδη. Ο ήχος της Puzzlemusik ήταν και παραμένει το άθροισμα των ιδιαιτεροτήτων των καλλιτεχνών της. 'Ενα παζλ δημιουργικών αναζητήσεων της εποχής μας. Κύριες (αλλά όχι και οι μόνες) ηχητικές κατευθύνσεις της η jazz, η eclectic instrumental μουσική, η improv μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της, η ελληνική τραγουδοποιία αλλά και σχήματα που τραγουδούν με αγγλικό στίχο.

Όλες οι παραπάνω τάσεις αποτυπώνονται τόσο στη συλλογή "15", όσο βέβαια και στα 70 άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία από το 2006 ως σήμερα (χωρίς να υπολογίζονται τα κατά καιρούς singles).

Η συλλογή "15" αποτελεί την 71η άλμπουμ κυκλοφορία της Puzzlemusik.

Δεν υπάρχουν σχόλια: