Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Βασίλης Πρατσινάκης - Άγριος άνεμος

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

Βασίλης Πρατσινάκης

Άγριος άνεμος

 
 
Ο Βασίλης Πρατσινάκης ο μικρότερος των πέντε αδελφών, ξεκινώντας τη δεκαετία του 1980 με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης (Μυστικό, Παρασκήνιο, Βάρδια, Μύλος, Mαύρη Τρύπα κ.ά.) διαγράφοντας μια αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία με όμορφες συνεργασίες, μας παρουσιάζει τη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Άγριος άνεμος».

Ένας δίσκος – πόνημα με τραγούδια φίλων από την γνώριμη φωνή του Βασίλη. Πολλοί μουσικοί της Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν με αγάπη και μεράκι για το τελικό αποτέλεσμα του «Άγριου Άνεμου». Τραγούδια που τα δένουν ο αυθορμητισμός, η ευαισθησία και η απλότητα της έκφρασης του καλλιτέχνη. «Άγριος άνεμος» θα φυσήξει και θα φέρει τραγούδια γεμάτα συναίσθημα.

Στον δίσκο περιέχονται τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή, του Ανδρέα Θωμόπουλου, του Απόστολου Ρίζου, του Γιάννη Καρασάββα, του Γιάννη Γεωργιλά, μια διασκευή του ριζίτικου «Αγρίμια κι αγριμάκια μου» από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και ένα τραγούδι του Ευγένιου Δερμιτασογλου απο ζωντανή ηχογράφηση που έγινε στη "Βάρδια", μουσική σκηνή με την οποία ο Βασίλης συνδέθηκε για αρκετά χρόνια.

Στιχουργικά ντύνουν τα τραγούδια η Ναντίνα Κυριαζή, η Σοφία Κατζούρη, η Χρυσούλα Διπλάρη, ο Αγάπιος Αγαπίου, ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, ο Ανδρέας Θωμόπουλος και ο Κωνσταντίνος Χρυσανθάκης.

Κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο.
 
 
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Αντώνης Κουμανδράκης - κιθάρα, Αρετή Καμηλάκη - βιολί, Βαλάντης Ουζουνίδης - λαούτο, Γιάννης Γεωργιλάς - κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, φυσαρμόνικα, μαντολίνο, μπάσο, λαούτο, Γιάννης Καρασάββας - μπαγλαμά, λαούτο, καχόν, Γιάννης Φιλιππουπολίτης - πιάνο, μπάσο, αυτοσχέδια κρουστά, Γιώργος Φακαλής - μπουζούκι, Γιώργος  Καζαντζής - πιάνο, Δέσποινα Σκέντου - βιολί, Δημήτρης Γουμπερίτσης - κοντραμπάσο, Θοδωρής Χριστόπουλος - πιάνο, ακορντεόν, Θωμάς Κωστούλας - τύμπανα, Κώστας Ματσίγκος - κιθάρα, Kώστας Μπούσιος - κρουστά, Μιχάλης Πιπέρκος - φλάουτο, Μike Kosacek - τύμπανα, Νώντας Μανής - κρουστά, Τραϊανός Αλμπανούδης - ηλεκτρικό κοντραμπάσο, Χρήστος Μαχαίρας - πλήκτρα, πιάνο, Χρύσα Μπουρμέτσικα - ακορντεόν, Χρυσή Κρητικοπούλου - κανονάκι
 
Ηχοληψία, συντονισμός παραγωγής: Γιάννης Γεωργιλάς
Μίξη - Μastering: Χρήστος Μέγας
Παραγωγή: Live street - Mαριλού Φυντανίδου, Βασίλης Πρατσινάκης
 
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Home στούντιο του Γιάννη Γεωργιλά από την άνοιξη  του 2018 μέχρι το φθινόπωρο του 2020.
Η ηχογράφηση των φωνών των τραγουδιών του  Γιώργου Καζαντζή  και τα τύμπανα στο τραγούδι του Ανδρέα Θωμόπουλου «Ίσως» έγιναν στο στούντιο Polytropon.
H «Μάσκα» του Ευγένιου Δερμιτάσογλου είναι ηχογραφημένη ζωντανά  στη Βάρδια το 2003 με μια προσωρινή επεξεργασία μίξης που έγινε την εποχή εκείνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: