Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Παλιοκουφάλες ανάληψη μυρίζει ο αέρας


ΠΑΛΙΟΚΟΥΦΑΛΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ

Ένα τραγούδι από το μακρινό 1971, τότε που στο ξεκίνημα του "Κυττάρου" καθώς το τραγουδούσα ένα βράδυ, ανέβηκε στη σκηνή και με αγκάλιασε ο Τάσος Λειβαδίτης. Ήταν η καλύτερη κριτική για το τραγούδι. Πολλά χρόνια αργότερα ο Πάνος Ηλιόπουλος το ηχογράφησε μ' ένα μαγνητοφωνάκι καθώς το τραγουδούσα με την κιθάρα μου στο "Club Land" και το ερασιτεχνικό ηχογράφημα σώθηκε αφού οι παραγωγοί του Ρ/Σ 902 αριστερά στα fm, το συμπεριέλαβαν στον διπλό δίσκο "Μαθήματα πατριδογνωσίας".

Πάντα όμως ένιωθα πως χρωστούσα μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του τραγουδιού, που παραμένει τραγικά επίκαιρο όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και εξαιρετικούς μουσικούς που έχω εδώ στην Κομοτηνή: Τάσος Καπζάλας σαξόφωνο, Λάζαρος Κεραμέας μπάσο, Μαρίνος Τόκας φωνητικά και τέλος ο Θωμάς Αραμπατζής που έπαιξε ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, προγραμμάτισε τα τύμπανα και ήταν ο υπεύθυνος για την ηχοληψία, τη μίξη και το μάστερινγκ που έγιναν στο στούντιο Σ.Μ.Σ. ΘΡΑΚΕΣ.

Εγώ απλά τραγούδησα.

Συμπαραστεκόμαστε στο μεγάλο αγώνα που κάνει η μικρή Greta Thunberg, για τη σωτηρία του πλανήτη και της αφιερώνουμε αυτό το τραγούδι.

Θανάσης Γκαϊφύλλιας

ΥΓ. Υπεύθυνος για το βίντεο είμαι εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: