Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ένας καιρός αντάρτης




Δελτίο τύπου


Δώδεκα τραγούδια  περιέχει το νέο cd της ποιήτριας-στιχουργού Βέρας Βασιλείου - Πέτσα, με τίτλο «Ένας καιρός αντάρτης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Ένας αντάρτης, που ήρθε να διαμαρτυρηθεί και να επαναστατήσει ενάντια στις κοινωνικοπολιτικές καταπιέσεις, να θωπεύσει τη μοναξιά των ανθρώπων, να υπερασπίσει τον Έρωτα και την αγάπη με όπλο τα γνήσια αισθήματα, έτσι όπως υπαγορεύουν οι στίχοι της ποιήτριας Βέρας Βασιλείου-Πέτσα,  οι οποίοι δέθηκαν με τις μελωδίες τεσσάρων  σημαντικών συνθετών, με πρόδηλη τη μεταξύ τους αισθητική συγγένεια.

Η βαριά υπογραφή του συνθέτη Χρήστου Λεοντή, καθώς και των  νεότερων Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Νεοκλή Νεοφυτίδη και Αντώνη Παπαγγελή, καθρεφτίζουν την αξιόλογη καλλιτεχνική τους υπόσταση, και αναδεικνύουν την εσωτερικότητα του λόγου της στιχουργού, θέτοντας ο καθένας την προσωπική του συνθετική άποψη, στις  αισθαντικές μπαλάντες και  στα έντεχνα  λαϊκά τραγούδια που δημιούργησαν.

Αρωγοί αυτής της ενότητας τραγουδιών, στάθηκαν οι εξαιρετικοί μουσικοί, και – φυσικά - οι δέκα καταξιωμένοι ερμηνευτές, οι οποίοι αφηγούνται τις ιστορίες με προσωπικό ύφος και ερμηνευτικό πάθος, δίνοντας αληθινή διάσταση της έκφρασης στα τραγούδια. Ερμηνεύουν οι (αλφαβητικά): Βασίλης Γισδάκης, Ερωφίλη, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαϊδης, Αργυρώ Καπαρού, Βασίλης Κορακάκης, Δέσποινα Ραφαήλ, Βασίλης Σκουλάς, Λάκης Χαλκιάς & Ιωάννα Φόρτη.

«..Εγώ ήθελα τον άνεμο λεύτερος να φυσάει
ν΄ αποκοιμίζει τη φυγή μα ο νους μου πίσω πάει.
Στο τόπο μου που έγινε σημαδεμένος χάρτης
Και πάνω του όλο σέρνεται ένας καιρός αντάρτης…»



Δεν υπάρχουν σχόλια: