Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η Κρήτη δείχνει τον δρόμοΗ Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να σκορπίσει το δηλητήριό της στο Ηράκλειο. Ο δήμαρχος Βιάννου δήλωσε πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή του, και οι αντιδράσεις του κόσμου ακύρωσαν την περιοδεία των νεάτερνταλ. Όσοι νομίζουν ότι τα αδιέξοδα της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας (επεισόδιο της οποίας είναι και η υποβάθμιση της καθημερινής ζωής όλων, ιθαγενών και μεταναστών, στη μεγαλούπολη) λύνονται με επιστροφή στη δήθεν εθνική καθαρότητα και στη δήθεν υπεροχή της φυλής, κάνουν τραγικό λάθος. Το σύστημα, βεβαίως, διόλου δεν το χαλάει που μπορεί να μπουν οι κανίβαλλοι στο κοινοβούλιο: "ενισχύονται τα δύο άκρα", αυτό έχουν μόνο να πουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, εξισώνοντας τις δυνάμεις της αριστεράς με τις συμμορίες του Μιχαλολιάκου. Έστω και την ύστατη ώρα, ο κόσμος που ετοιμάζεται να ψηφίσει Χρυσή Αυγή "τιμωρώντας" τα μεγάλα κόμματα, ας ανοίξει ένα βιβλίο ιστορίας κι ας αναρωτηθεί τι τίμημα πλήρωσε η Ελλάδα από τον ερχομό του φασισμού. Τους διώξαμε με το αίμα των γιαγιάδων μας για να τους ξαναβρούμε μπροστά μας με την ίδια μας την ψήφο; Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης - που γεννιέται από τη διάλυση των τοπικών κοινωνιών μέσω της ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης και των στρατιωτικών επεμβάσεων στα Ιράκ και στα Αφγανιστάν του πλανήτη - δεν λύνεται με τα εγγόνια του Χίτλερ και με το αιματοκύλισμα που πρεσβεύουν. Γι' αυτό, ούτε στην Κρήτη, ούτε πουθενά! ηρ.οικ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στρατόπεδα κράτησης, φράχτης, επαναπροώθηση, επιχείρηση «σκούπα», FRONTEX.
Λέξεις που έγιναν τους συρμού. Στρατηγικά σχέδια των μέχρι χθες «ακραίων» της πολιτικής ζωής έγιναν ήδη πολιτικές πράξεις των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων. Με τη σιωπηρή συγκατάθεσή μας. Ακόμα χειρότερα, με αίσθημα «ανακούφισης» για κάποιους. Λέξεις που κρύβουν βία και δηλητηριάζουν τη σκέψη. Λέξεις-όπλα στον πόλεμο ενάντια στο νέο εχθρό: τους μετανάστες, «λαθραίους» και μη. Αλλά με ποιους τα βάλαμε; Σε ποιους στρέφονται τα όπλα μας;
Αυτούς που μεταναστεύουν διωγμένοι από (άλλα) βίαια καθεστώτα ή από την οικονομική δυστυχία χωρών που κατ’ευφημισμό αποκαλούμε «αναπτυσσόμενες». Τους ανθρώπους που ρισκάρουν τελικά να ζήσουν ζωή λαθραία. Χωρίς χαρτιά, χωρίς ταυτότητα. Κυνηγημένοι κι ανεπιθύμητοι παντού, ανύπαρκτοι για όλους.
Τι πιο απάνθρωπο για αυτούς; Τι πιο ειδεχθές για μας;
Κι όσο η Ελλάδα μετατρέπεται σε υγρό τάφο για τους μετανάστες τόσο η Ευρώπη γίνεται φρούριο απόρθητο για τους «εισβολείς» μ ε τη συνδρομή του στρατού της Frontex. «Η Μεσόγειος έχει πια περισσότερα διαβατήρια παρά ψάρια» λέει πικρά ο Καουρισμάκι στη «Χάβρη».
Αυτούς τους ζωντανούς νεκρούς πολεμά σήμερα ο «πολιτισμένος» δυτικός κόσμος. Ο πόλεμος είναι άνισος. Ο επιτιθέμενος έχει απόλυτη υπεροπλία και ασφαλώς μπορεί να κερδίσει. Αλλά θα έχει νικηθεί ο ανθρωπισμός.
Ο ρατσισμός δεν ρίχνει μόνο τα μεροκάματα. Εκμηδενίζει και τη νοημοσύνη. Κ. Μαργιόλης

Αρετούσα είπε...

Χαιρετούν φασιστικά...υπόσχονται ναρκοπέδια. Λέμε όχι στην Χρυσή Αυγή. Η δημοκρατία δεν αντέχει άλλες προσβολές...Απάνω τους μωρέ!
Η φωτογραφία είναι καταπληκτική.