Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ στον Νάσο Ηλιόπουλο





Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ 

"Καταγγέλλουμε την αναίτια και κτηνώδη επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ  βρίσκονταν στο χώρο των δικαστηρίων  μέλη Φοιτητικών Συλλόγων  και πολιτικών οργανώσεων, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων της  χθεσινής πορείας, η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμία πρόφαση χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία.


Αποτέλεσμα της δολοφονικής επίθεσης είναι ο σοβαρός τραυματισμός του γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού Νάσου Ηλιόπουλου και ενός ακόμα μέλους, που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς», καθώς και άλλων συγκεντρωμένων. Συγκεκριμένα ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού δέχτηκε τις περιποιήσεις των προστατών του πολίτη ενώ βρισκόταν ξαπλωμένος στο προαύλιο των δικαστηριών με τους άνδρες των ΜΑΤ να τον κλωτσάνε σε ολόκληρο το σώμα και στο κεφάλι και να τον ξυλοκοπούν με τα γκλοπ και τις ασπίδες. Στις συγκεκριμένες ενέργειες πρωτοστατούσε ο επικεφαλής της διμοιρίας 523, ο υπαστυνόμος που έφερε στο κράνος του τα διακριτικά 24-01. Ο συγκεκριμένος ένστολος τραμπούκους με τις δολοφονικές διαθέσεις ξεκίνησε τον γενικευμένο ξυλοδαρμό με γροθιές και κλωτσιές στον γραμματέα της οργάνωσης μας που βρισκόταν ξαπλωμένος ενώ είχε προηγουμένως δηλώσει την ιδιότητά του στους αστυνομικούς, προκειμένου να αποτρέψει τις βιαιότητες της αστυνομίας.


Η σημερινή στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά  άμεση συνέχεια της χθεσινής βαρβαρότητας, και  αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές της επιλογές, αδιαφορώντας ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα.


Αν η κυβέρνηση θεωρεί, ότι με αυτές τις μεθόδους, της  ωμής βίας, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. Το ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά φαίνεται να μην έχει διδαχθεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Αντίθετα, επιδεικνύει την εμμονή της να προχωρήσει στην πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης  .


Σήμερα, περισσότερο παρά πότε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ'τον Μάιο (τουλάχιστον) και δώθε, συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Απ'το κακό στο χειρότερο πάμε...
(Σε παρακολουθώ πάντα, κι ας μην αφήνω σχόλια :))
Ιλ.Μορ.