Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στέφανος Ρόκος: Horror & Romance on Another Planet - Εγκαίνια έκθεσης
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΓΚΑΘΙ ΚAΙ Ο ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΚΟΣ
“ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ”
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ο Στέφανος Ρόκος, η νέα σειρά έργων του σε χαρτί και καμβά με τίτλο “Τρόμος και Ρομάντζο σε Έναν Άλλον Πλανήτη” και η μουσική συλλογή “Horror & Romance on Another Planet” με τη συμμετοχή 18 Ελλήνων και ξένων μουσικών και συγκροτημάτων, στο Αγκάθι.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 // ΩΡΑ 20:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 13.30
& ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.30 – 20.30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΓΚΑΘΙ
Μηθύμνης 12 & Επτανήσου. Πλατεία Αμερικής. Αθήνα. Τηλ 210 8640250

Ο Στέφανος Ρόκος πλαισιώνει την καινούρια ατομική του έκθεση στο Αγκάθι (την έκτη σε συνεργασία με το συγκεκριμένο χώρο, συμπεριλαμβανομένων τριών συμμετοχών σε αντίστοιχες Art Athina) με μία μουσική συλλογή αντί καταλόγου, και τη συμμετοχή 18 μουσικών και συγκροτημάτων από το ευρύτερο φάσμα της pop / rock μουσικής τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, οι οποίοι έγραψαν και ηχογράφησαν από ένα πρωτότυπο τραγούδι ή σύνθεση ειδικά για την έκθεση. Όλοι καλλιτέχνες που ανέκαθεν εκτιμούσε ο Στέφανος Ρόκος, στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Έλληνες Bokomolech, Mανώλης Αγγελάκης, Κόρε. Ύδρο, Ιnterstellar Overdrive, Φοίβος Δεληβοριάς, Αρλέτα, Sigmatropic και The Last Drive, οι Βέλγοι Zita Swoon, Rudy Trouve, Maxon Blewitt, S.W.A.N. και Nunee & The Sad Beeds, η Αμερικανοαγγλίδα Piney Gir, οι Φινλανδοί Beautiful People με την Αμερικανίδα Carla Torgerson, οι Αμερικάνοι Bobby Conn και The Fiery Furnaces και η Καναδέζα Krista Muir.

Bρείτε το πλήρες tracklist και φωτογραφίες των έργων στο

Όσο καιρό ζωγραφίζει, ο Στέφανος Ρόκος έχει πολλές φορές “εκμεταλλευτεί” την αγαπημένη του μουσική, ως πηγή έμπνευσης, πεδίο αναφοράς ή προσωπικό παιχνίδι.
Πολλές φορές έχει επίσης διαδράσει με αυτήν, όπως – μεταξύ άλλων – το Νοέμβριο του 2005 που συνόδευσε τον κατάλογο της δεύτερης ατομικής του έκθεσης στο Αγκάθι με την ειδικά ηχογραφημένη μουσική των - φίλων και τακτικών συνεργατών του - Interstellar Overdrive, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει φιλοτεχνήσει πολλά εξώφυλλα δίσκων μουσικών και συγκροτημάτων που γνωρίζει και εκτιμά (όπως των Sigmatropic, Φοίβου Δεληβοριά, Χρήστου Λεοντή, Παύλου Παυλίδη, Interstellar Overdrive και Krista Muir).
Αντιγράφουμε από το εισαγωγικό κείμενο που συνοδεύει το άλμπουμ:

Η συλλογή “Horror & Romance on Another Planet” είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας του Στέφανου Ρόκου, που γεννήθηκε την Άνοιξη του 2008, κυρίως από την ανάγκη του να εκφράσει την αγάπη του για τη μουσική συνδυάζοντάς την με τη ζωγραφική του.

Έχοντας κάνει παρόμοιες δημιουργικές συνεργασίες στο παρελθόν, προσέγγισε μερικούς από τους Έλληνες ή ξένους μουσικούς και συγκροτήματα που εκτιμούσε ιδιαιτέρως και με τους οποίους είχε κατά καιρούς σχετιστεί (είτε ως φίλος, είτε δουλεύοντας μαζί τους, είτε συμμετέχοντας ο ίδιος στη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων μαζί με τον Κορμοράνο, την εταιρεία παραγωγής με την οποία συνεργάζεται από το 2002 σε διαφόρων ειδών διοργανώσεις), και τους ζήτησε να γράψει ο καθένας από ένα μουσικό κομμάτι εμπνευσμένο από τη νέα ενότητα των ζωγραφικών του έργων.

Ο μόνος “περιορισμός” που έθεσε ήταν η αναφορά του τίτλου της έκθεσης, “Τρόμος και Ρομάντζο σε Έναν Άλλον Πλανήτη”, κάπου μέσα στη σύνθεση, με οποιονδήποτε πιθανό τρόπο επέλεγαν οι ίδιοι (άμεσα, έμμεσα, ως ολόκληρη πρόταση, σε κομμάτια, σε παραλλαγή, σε οποιαδήποτε γλώσσα ή καθόλου).

Η ανταπόκριση των μουσικών ήταν κάτι παραπάνω από θετική, και - μαζί με τις φωτογραφίες ορισμένων εκ των έργων της έκθεσης -, το υλικό  που συγκεντρώθηκε κυκλοφορεί σε 1700 αριθμημένα αντίτυπα, τόσο ως αναπόσπαστο στοιχείο της έκθεσης όσο και ως αυτόνομο αντικείμενο τέχνης.

Το cd θα διατίθεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, και αποκλειστικά μέσω του ίδιου του καλλιτέχνη στη συνέχεια, ενώ το βράδυ των εγκαινίων θα ακολουθήσει afterparty στο ΤΩΡΑ Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι) με ελεύθερη είσοδο και live εμφάνιση της Piney Gir με την τετραμελή μπάντα της από το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: