Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Τζίμης Πανούσης τραγουδά το "Ο Μπελογιάννης ζει"




Μια παραγωγή των "Μουσικών Προαστίων" από το youtube. Με την ευγενική παραχώρηση του τραγουδιού - εκτός δισκογραφίας - από τον κύριο Τζίμη Πανούση και τη φιλική συνδρομή του κύριου Σωτήρη Κακίση. Τους ευχαριστούμε θερμά! Στη μνήμη της Έλλης Παππά και του Νίκου Μπελογιάννη, ένα συγκλονιστικό τραγούδι από ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο Μπελογιάννης ζει.
ηρ.οικ.

3 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Οι ερμηνείες του Τζίμη Πανούση σε τραγούδια που δεν θα περίμενε ίσως κανείς να ερμηνεύσει είναι συνήθως θαυμάσιες. Με αποκορύφωμα πιστεύω ένα-δυο παραδοσιακά τραγούδια που τα είπε υπέροχα. Με την πρώτη ακρόαση στο συγκεκριμένο δε με ενθουσιάζει (όχι πάντως γιατί δεν το λέει σαν εμβατήριο, αν και εμείς οι "σταλινικοί" τα θέμε τα εμβατήρια!).
Πάντως μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, μάλλον επειδή συνδυάζει αγγελάκι με διαολάκι.

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Θα έλεγα ότι καλλιτεχνικά ο Πανούσης πήγε τσάμπα. Τον θεωρώ πολύ καλό ερμηνευτή, αλλά και δημιουργό. Έχει δώσει αριστουργήματα αλλά όταν ερμηνεύει, όπως είπε και ο Στρατολάτης, τραγούδια άλλων είναι χάρμα. Επίσης οι συνεντεύξεις του, όταν δεν κάνει εμμονικό χαβαλέ είναι πολύ καλές.

Τι να κάνει άραγε σήμερα;

Μουσικά Προάστια είπε...

@Στρατολάτης, Χρήστος:
Παιδιά, πραγματικά τον θεωρώ ως πολύ μεγάλο ερμηνευτή. Η αποστασιοποίησή του όταν τραγουδά συναντάται εξαιρετικά σπάνια. Είναι δεδομένο ότι η σατιρική του πλευρά θόλωσε την αμιγώς δημιουργική και ερμηνευτική πλευρά του, αλλά αν ξύσουμε λίγο την επιφάνεια, ίσως βρούμε έναν σημαντικό και ολοκληρωμένο καλλιτέχνη.

Καλό το ερώτημα: τι να κάνει άραγε σήμερα;