Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα

Υπουργέ μου,
χθες σας έγραψα τα παραπονάκια μου για το μουσικό περιοδικό που δεν πληρώνει, αλλά να που υπάρχουν και χειρότερα από το να είσαι έξι μήνες απλήρωτος. Όπως, π.χ., να βρίσκεσαι στο δρόμο χωρίς δουλειά από τη μία μέρα στην άλλη, μαζί με άλλη μία κατοσταριά συναδέλφων σου. Για τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα" σας γράφω υπουργέ μου, τους 94 μόνιμους εργαζόμενους σε αυτές, και τις δεκάδες εξωτερικών συνεργατών τους. Επειδή υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην έχετε ενημερωθεί, σας στέλνω την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στα "Ελληνικά Γράμματα". Κατανοώ ότι στο χαρτοφυλάκιό σας υπάγεται μόνο η εργασία των μεταναστών, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δείτε με ευαισθησία το ζήτημα.
Ειλικρινά δικός σας,
ηρ. οικ.

***Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Σεπτέμβρη, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων.

Θέμα της Συνέλευσης ήταν ο καθορισμός της στάσης των εργαζομένων απέναντι στην απόφαση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη να προχωρήσει στο κλείσιμο της εκδοτικής επιχείρησης και στην απόλυση των περίπου 100 εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Γραμμάτων συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι η Γενική Συνέλευση αποτελεί το κυρίαρχο όργανό μας και οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές για όλους τους εκπροσώπους μας στη διαβούλευση με την εργοδοσία.

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας αποτελεί η διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς όλους τους συνεργάτες της (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, εικονογράφους, κ.ά.).

Σε αυτά τα πλαίσια, προχωρούμε:

• Σε συγκέντρωση και πορεία προς το κτίριο του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80) την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη ώρα 15:30, ημέρα που η Διοίκηση του ΔΟΛ έχει εξαγγείλει το κλείσιμο των Ελληνικών Γραμμάτων.

• Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη στις 20:00.

• Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη μαζί με το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

• Σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί εκεί η τριμερής συνάντηση.

Δηλώνουμε πως οποιαδήποτε απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε απόλυση συναδέλφου ή συναδέλφων θα σημαίνει για εμάς την αυτόματη κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καλούμε το σύνολο του εργατικού κινήματος και των εργαζομένων, τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας αλλά και κάθε πολίτη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας.

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα

E-mail: louketo2010@yahoo.gr
Facebook group: Εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: