Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πέθανε ο "σκύλος της ΕΣΑ"



"Φόλα στο σκύλο της ΕΣΑ". Αυτό φώναζε στις διαδηλώσεις ο λαός με την πτώση της Χούντας, αναφερόμενος στον Δημήτρη Ιωαννίδη που πέθανε σήμερα. Ο Ιωαννίδης δεν υπήρξε μόνο διοικητής της ΕΣΑ, ενός μισητού οργάνου που συνδέθηκε με την τρομοκρατία της χούντας απέναντι στους πολίτες που αντιστέκονταν. Υπήρξε και αρχι-βασανιστής της Μακρονήσου, και πραξικοπηματίας, και φυσικά ο προδότης της Κύπρου. Στη μνήμη όλων αυτών που δολοφόνησε, των εξόριστων και των βασανισμένων, των κομμουνιστών, των πεσόντων ηρώων της Κύπρου, όλων όσων αντιστάθηκαν στο φασισμό, αφιερωμένο το τραγούδι που ακολουθεί από το κανάλι kallitexnes του youtube. Γιατί τα σκυλιά δε φταίνε σε τίποτα, για να τους αποδίδουμε τις ιδιότητες δολοφόνων και βασανιστών. Γιατί για "κάθε σκύλο της ΕΣΑ" θα υπάρχει και ένας Ντικ να κοιμάται και να ξυπνάει στα γυμνά πόδια της Λευτεριάς.
ηρ.οικ.



4 σχόλια:

kkai-Lee είπε...

Γεια σου φίλε

Σε χαιρετώ από την Κύπρο.

Δεν ήξερα το τραγούδι για τον Ντικ μέχρι σήμερα.

Αλήθεια δεν φταίνε σε τίποτα τα σκυλιά, μόνο οι αμετανόητοι, που δεν τους έφταναν οι άνθρωποι και τους έφταιξαν ακόμα και τα σκυλιά.

Κ Μαργιόλης είπε...

ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ! Κάποιοι μειδιούν ή καγχάζουν για τον υπεροβολικό -δήθεν- παραλληλισμό των σημερινών τυράννων με τους αλλοτινούς. Αλλά υπάρχει και το άλλο Βήμα, το δικό σου φίλε Ηρακλή (και μερικά άλλα), που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Υπέροχο το τραγούδι. Να'σαι καλά!

Μουσικά Προάστια είπε...

kkai-Lee
Ο "Ντικ" είναι σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, από το έργο "Καντάτα για τη Μακρόνησο". Αναζητήστε το!
Χαιρετισμός και από την Αθήνα, να είστε καλά.

Κ. Μαργιόλης
Κωνσταντίνε, σαν πολύ δεν κράτησε η άδειά σου - άνευ αποδοχών, το παραδέχομαι - από τα Μ.Π.; Άντε να μαζευόμαστε σιγά-σιγά... Περιμένω φίλε τα κείμενά σου για τα "Σήματα Μορς"! Φιλιά, ηρ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν είχα πρωτακούσει τον Ντικ, είχα ανατριχιάσει...Χρειάστηκα 3 ακροάσεις για να την ακούσω όλη την Καντάτα μέχρι τέλους, δεν άντεχα και τη σταμάταγα στη μέση...
Όσο για τον.."επαναστάτη" Μητσάρα Ιωαννίδη, ελπίζω να υπάρχει και μετά θάνατον δικαιοσύνη, γιατί σ'αυτή τη ζωή σίγουρα δεν τιμωρήθηκε όσο του άξιζε...

Νίκος Μ.