Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Λεωνίδας Μαριδάκης - Βάρκα στο σπίτι






Δελτίο Τύπου

To τραγούδι που έδωσε τοn τίτλο του στον δίσκο «Βάρκα στο σπίτι» (Μετρονόμος 2018), σε μουσική, ερμηνεία του Λεωνίδα Μαριδάκη και στίχους του αξέχαστου ποιητή Μάνου Ελευθερίου συνεχίζει το ταξίδι του με ένα εξαιρετικό video clip -σαν ταινία μικρού μήκους- με την υπογραφή του, μετρ του είδους, σκηνοθέτη Βαγγέλη Καλαϊτζή.

Η θάλασσα και μια βάρκα εισβάλουν ξαφνικά στο σπίτι. Η ιστορία ξετυλίγεται σαν σεκάνς ονείρου. Η εισβολή αυτή μας φέρνει στο νου τους βαθύτερους φόβους και επιθυμίες μας, ότι μας κυνηγάει και ότι στο τέλος μας λυτρώνει. Μέσα στην υπαρξιακή αγωνία το τραγούδι καθρεφτίζει με δυνατές συμβολικές εικόνες την ανθρώπινη περιπέτεια στο σύνολο της, μέσα και έξω μας. Η βάρκα, το σπίτι, η θάλασσα ως σύμβολα για το ταξίδι της ζωής... Ποιος θα μπορέσει να σωθεί;

Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο στην πόλη των Χανίων όπου τα παλιά εργοστάσια της περιοχής υψώνονται κάθετα στην άκρη της θάλασσας. Με ένα αριστοτεχνικό γύρισμα και μοντάζ ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Καλαϊτζης εμπνέεται από τις ατμόσφαιρες της εξαιρετικής αυτής μπαλάντας δίνοντας μια νέα, οπτική, εκδοχή του τραγουδιού.

Το άλμπουμ «Βάρκα στο σπίτι» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 από τις εκδόσεις Μετρονόμος και είναι η τρίτη προσωπική δουλειά του Λεωνίδα Μαριδάκη. Είναι από τα τελευταία άλμπουμ με μελοποιημένους στίχους του που είδε να κυκλοφορούν, πριν φύγει από κοντά μας ο Μάνος Ελευθερίου. Ένα άλμπουμ που το στήριξε στο σύνολο του, ο ίδιος, παρουσιάζοντας σχεδόν πάντα κάποιο τραγούδι μέσα από αυτό στις εκπομπές του στο ραδιόφωνο.

«το σπίτι στον αέρα ταξιδεύει / ποια αγάπη μες τον κόσμο μας γυρεύει»
Μάνος Ελευθερίου («Βάρκα στο σπίτι» - 2018).

Δεν υπάρχουν σχόλια: