Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Όλια Λαζαρίδου - Νίκος Ξυδάκης: Με μια αναπνοή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διονύσιος Σολωμός | Αθήνα 2019 

«Με μια Αναπνοή»
Όλια Λαζαρίδου – Νίκος Ξυδάκης

Πολυχώρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής 
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Με τη στήριξη της διοργάνωσης
"Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του Δήμου Αθηναίων

Έπειτα από τις πετυχημένες παραστάσεις του Σεπτεμβρίου στην αυλή του ΜΙΕΤ και του Νοεμβρίου στον ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγ. Παύλου, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, η παράσταση «Με μια Αναπνοή» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του Δήμου Αθηναίων.

Ο Νίκος Ξυδάκης και η Όλια Λαζαρίδου παρουσιάζουν ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο Λάμπρος του Διονυσίου Σολωμού, μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν τη σκοτεινή ιστορία του σαν ένα λαϊκό τραγούδι.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης ο Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει, σαν έναν εσωτερικό μονόλογο, ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένα από τον ίδιο. Τον συνοδεύει στο κανονάκι η Έφη Ζαϊτίδου.

Πληροφορίες:
«Με μια Αναπνοή»
Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ώρες παραστάσεων (2 παραστάσεις):
20:00 και 21:30

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη και θα γίνεται με εισιτήρια εισόδου – προτεραιότητας, που θα μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από τη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10:00 ως τις 16:00. Εισιτήρια εισόδου θα δίνονται και στο χώρο την ημέρα της παράστασης, μία ώρα πριν από κάθε παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: