Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Νέος δίσκος από τον Βασίλη Φλώρο






«Το άστρο της τραμουντάνας»
Ερμηνεία: Μαρία Ευλαβή / Στίχοι – Μουσική: Βασίλης Φλώρος


Δελτίο Τύπου
Ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος, μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού «Ξεγελώντας τον άγονο χρόνο», παρουσιάζει την τρίτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά, με τον ιδιαίτερο τίτλο «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων».

Λόγος ξεχωριστός, εικόνες δυνατές, μουσική γραφή που ακροβατεί πάντα ανάμεσα στο λόγιο και στο λαικό στοιχείο, δοσμένα αυτή τη φορά μέσα από μια σύγχρονα αφαιρετική και ατμοσφαιρική παραστατική οπτική!

Στο album περιλαμβάνεται το ποίημα «Εις την μνήμην του Επαμεινώνδα Δεληγιώργη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και το ποίημα «Λαμπυρίδες» του Ινδού ποιητή και φιλοσόφου Rabindranath Tagore, σε μελοποίηση και έμμετρη απόδοση αντίστοιχα του Βασίλη Φλώρου.

Σε ένα απόσπασμα από το διήγημα «Φαρμακολύτρια» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη χαρίζει την ξεχωριστή του αφήγηση ο Μανόλης Μπαρδάνης.

Συνοδοιπόρος του τραγουδοποιού στο album «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων» είναι η νεαρή βορειοελλαδίτισσα ερμηνεύτρια Μαρία Ευλαβή, ενώ τα τραγούδια του δίσκου ντύνουν μουσικά εξαιρετικοί σολίστες.

Στο κομμάτι «Glockenspiel Man» συμπράττει ενορχηστρωτικά ο συνθέτης Μάνος Μυλωνάκης.

Φιλική συμμετοχή ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Το εξώφυλλο και το ένθετο του δίσκου φιλοτέχνησε ο σπουδαίος «νεοσυμβολιστής» ζωγράφος και εικαστικός Λάκης Μουρατίδης.

Το cd κυκλοφορεί από την εταιρεία «Αγάντα Μουσικές Παραγωγές».

“...κι άνθρωπος τέλειος κι ασήμαντος, ανάρχων θεός, με το καλό μέρος του εαυτού του αγνό ζευγίτη και σπορέα των πιο όμορφων δημιουργημάτων, που γίνονται φορέματα εκείνων που δεν αντέχουν να αντικρίσουν κατάματα, τη γύμνια της αλήθειας και της ειλικρίνειας, αλλά και εκείνων που σε καιρούς χαλεπούς μπορούν ακόμη να νιώσουν το 'ρῖγος της ψυχῆς των φορεμάτων τους...” Βασίλης Φλώρος



Δεν υπάρχουν σχόλια: