Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Χουλιαρά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από Δευτέρα 7/12 έως και Πέμπτη 31/12 στο «Ο Μπαμπάς», στο Κουκάκι (Φαλήρου 53), φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του συγγραφέα και φωτογράφου Βασίλη Χουλιαρά: «VB Project (Art through Art)».

Όπως σημειώνει η ιστορικός της τέχνης Elisabeth Bargue, στην παρουσίαση της έκθεσης: 

«…Κύριο θέμα τής ενότητας αυτής (η οποία γεννήθηκε το 2013, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του φωτογράφου στη Βιέννη και το Βερολίνο - από εκεί και ο τίτλος VB Project) είναι η αντανάκλαση του θεατή στο έργο τέχνης. Η αντανάκλαση, η οποία συχνά αποτελεί ένα «πρόβλημα» για τον επισκέπτη τής έκθεσης και για τον φωτογράφο που πάντα επιδιώκει να την αποφύγει με διάφορα τεχνάσματα, γίνεται εδώ το ίδιο το αντικείμενο τής ανήσυχης ματιάς του Βασίλη Χουλιαρά. Η αντανάκλαση μεταμορφώνει το έργο και μεταμορφώνεται η ίδια σε έργο. Το έργο και ο θεατής γίνονται ένα και τα όρια θολώνουν . Παράλληλα η ιδιαίτερη ματιά και το καδράρισμα του Βασίλη Χουλιαρά διεγείρει την περιέργεια του θεατή και κινεί το ενδιαφέρον, μιας και καλείται νοητικά να φανταστεί και να προεκτείνει το έργο με μόνο όπλο τη φαντασία του. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα ατελείωτο παιχνίδι μέσα και έξω από το πλαίσιο που επιβάλλει ο φωτογραφικός φακός. Ο θεατής γίνεται λοιπόν το επίκεντρο των δημιουργιών του φωτογράφου και καλείται να παίξει ενεργό ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου…»

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Βασίλης Χουλιαράς έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ το ‘VB project’ είναι η πρώτη ατομική του έκθεση. Παράλληλα έχει εκδώσει δύο βιβλία λογοτεχνίας (‘Μικρές Ιστορίες για Πριν Τον Ύπνο’-Γαβριηλίδης, 2012 / ‘Ιστορίες από το Αρχιπέλαγος Φουάν’-Μελάνι, 2015). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: