Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Χρυσαυγίτες, σώστε μας απ' τους κομμουνιστέςΜόνο ένας ανιστόρητος θα εντυπωσιαστεί αν οι Χρυσαυγίτες ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο φασισμός ήταν πάντα ένα καταφύγιο των από πάνω για τα δύσκολα, απλά είχε την κακιά συνήθεια να γίνεται ανεξέλεγκτο, να ξεφεύγει. Αυτά είναι ψιλά γράμματα, όμως, εδώ το καθεστώς χρειάζεται εγγυήσεις σταθερότητας, χρειάζεται συνέχεια, συναίνεση, παράταση. Ο Τσίπρας μπορεί να έχει κάνει τις υποχωρήσεις του - και δεν είναι και λίγες - αλλά δεν έχω ιδέα αν αυτός και οι τριγύρω του είναι ακόμα του χεριού τους. Και η αστική εξουσία δεν είναι ηλίθια, ούτε της αρέσει να ρισκάρει. Μπροστά στην αβεβαιότητα, μια χαρά είναι οι ψήφοι των Χρυσαυγιτών. Δεν λέω ότι το σενάριο θα υλοποιηθεί, αλλά δεν είναι και παράλογο.

Και γίνεται ακόμα πιο λογικό όταν διαβάζω τον Καρελιά - μια ρετρό ΠΑΣΟΚική ανάμνηση ενός θλιβερού παρελθόντος - να λέει ουσιαστικά ότι δεν παίζει ρόλο τι θα ψηφίσουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές διότι και τώρα που ψηφίζουν παρών ίδια είναι η ψήφος τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρηματολογία νηπίου - αλλά και ποιος είπε ότι η προπαγάνδα είχε ποτέ φιλοδοξίες διαλεκτικής σκέψης; Ας κάνουμε μια προσπάθεια: Καρελιά, δεν μας ενοχλεί αν η ψήφος των Χρυσαυγιτών είναι ίδια με αυτή της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, μας ενοχλεί να αναδεικνύονται σε ρυθμιστές του πολιτεύματος και σε θεμέλιο εκλογής του ανώτατου αξιωματούχου της χώρας. Σαφές;

Όταν διαβάζεις τέτοια διαμάντια, τότε καταλαβαίνεις ότι το έργο έχει πολύ υπόθεση, πολύ ζουμί ακόμα. Οι αδίστακτοι λαγοί του καθεστώτος, η εμπροσθοφυλακή, ήδη βγήκαν να προπορευτούν και να τσεκάρουν το έδαφος. Κι ο εχθρός λαός για άλλη μια φορά να κοιτάει σαστισμένος, ασυνάρτητος, βαθιά νικημένος.

ηρ.οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: