Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ένα σωστό άρθρο του Κώστα Καίσαρη

Όποιος δεν διαβάζει Κώστα Καίσαρη, απλά χάνει. Από τις λίγες φωνές στον ελληνικό δημόσιο λόγο που έχουν πραγματικά κάτι εύστοχο να πουν. Αντιγράφουμε από τη στήλη του στο sentragoal.gr


Είναι συγκεκριμένο το τάργκετ γκρουπ του Θεοδωράκη

ΜΑΛΙΣΤΑ. Να δεχθούμε ότι ο Καίσαρης είναι νευρικός. Είναι παράξενος. Κάποιες φορές και κακός. Να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά. Υπάρχουν όμως και οι απέναντι. Οι άλλοι. Ολοι αυτοί που σε υποτιμούν. Που σε κοροϊδεύουν. Που σε περνάνε για μαλάκα. Κι όχι μια φορά ή δύο. Σε καθημερινή βάση. Εχεις, λοιπόν, τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βγαίνει και να λέει ότι αν είχε κερδίσει το 2007 στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, η ιστορία θα είχε γραφεί διαφορετικά. Αν είχε γίνει δηλαδή αυτός πρωθυπουργός κι όχι ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ήταν άλλη η εξέλιξη της χώρας. Στην καλύτερη περίπτωση κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πει κάποιος που φοράει τη στολή του Μέγα Ναπολέοντα στο Δρομοκαΐτειο.

Στη χειρότερη, ένας αρχομανής εγωιστής. Οποιος, λοιπόν, χρησιμοποιεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς είναι κακός άνθρωπος και αδικεί τον Βενιζέλο, που εύλογο είναι να έχει τόση μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που βρίσκεται στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, βγαίνει και λέει «είμαι αναρχικός της δεξιάς». Για τόσο λακαμάδες τους έχει δηλαδή τους Αθηναίους; Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του Γ. Ανδριανού και διαβάζεις τα έργα και τις ημέρες του υφ. Αθλητισμού: Παραβρέθηκε στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ ολυμπιονικών και βετεράνων καλαθοσφαιριστών. Παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Συνδέσμου βολεϊμπολιστών για την παρουσίαση του λευκώματος στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου για τα 90 χρόνια της ΑΕΚ. Παραβρέθηκε στους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας στην Ιτέα. Παραβρέθηκε στον θεμέλιο λίθο της υπό ανέγερσης εκκλησίας του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο. Επικοινώνησε με δύο αρμόδιους υπουργούς για να πράξουν τα δέοντα σχετικά με την έντονη χαλαζόπτωση στην Αργολίδα! Αν διαβάζοντας όλα αυτά έχεις την εντύπωση ότι είσαι πολίτης του Μπαγκλαντές, κάνεις λάθος; Το να παρευρίσκεται δηλαδή κάποιος, συνιστά δραστηριότητα; Επάγγελμα για το οποίο πληρώνεται; Περιγράφονται όλα αυτά, καθώς και τα τηλεφωνήματα για το χαλάζι στις αρμοδιότητες του υφ. Αθλητισμού; Αν ναι, ΟΚ. Αν όχι, μήπως μιλάμε για αργόσχολο; Αν δηλαδή δεν τηλεφωνούσε στους δύο υπουργούς, δεν θα ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για τους χαλαζόπληκτους της Αργολίδας;

Στις Σέρρες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, δήλωνε: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώνει διαχρονικά όλους τους Ελληνες». Τι σχέση μπορεί να έχει ο Καραμανλής με τις εκλογές στην Περιφέρεια Μακεδονίας; Τι είναι δηλαδή η Πρώτη Σερρών που πάνε και προσκυνάνε όλοι οι υποψήφιοι; Η Μέκκα της δεξιάς παράταξης; Κι ο Κ. Καραμανλής (φωτό) ο Μωάμεθ; Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι ο Θεοδωράκης θα κάνει το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού σε κάμπινγκ στη Σαμοθράκη. Απόλυτα λογικό. Το τάργκετ γκρουπ είναι συγκεκριμένο. Οι νέοι από τα 18 μέχρι τα 35 που είναι απολιτίκ. Που δεν ασχολούνται και πολλοί απ' αυτούς δεν πάνε καν να ψηφίσουν. Και τώρα θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη που τον ξέρουν από την τηλεόραση. Αυτούς πάει να ψήσει όταν κάνει συνέδριο σε στυλ πενταήμερης. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι μετά τον Πάγκαλο, ο Σταύρος Θεοδωράκης απολαμβάνει της εκτίμησης και του Γιώργου Νταλάρα. Και να κλείσουμε με μια ερώτηση: Αν χθες είσαι υποψήφιος στο ΛΑΟΣ και σήμερα στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να είσαι πολιτικός και δεν είσαι τυχοδιώκτης, τι είσαι; Εύκολη η απάντηση: Είσαι Κύρτσος. Αυτά.


Πρώτος που αντέγραψε το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» του Παπανδρέου ήταν ο Καρατζαφέρης 

ΘΥΜΗΘΗΚΑ τι είχα γράψει όταν είχανε αρχίσει να τσουβαλιάζουνε τους Χρυσαυγίτες. Οτι τώρα θα φανεί πόσο τσάμπα μάγκες είναι. Κι ότι θα καρφώνουνε ο ένας τον άλλον. Επειδή πρόκειται για τραμπούκους χωρίς ιδεολογία. Ο Μπούκουρας πήγε στη Βουλή και το έπαιξε Μάρθα Βούρτση: Εβαλε τα κλάματα κι άρχισε να λέει ότι έχει γυναίκα και παιδιά. Κι ότι εμπνευσμένος από το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, πήγε στη Χρυσή Αυγή. Που έχει βάλει στο σήμάδι Πακιστανούς, Μπαγκλαντέζους κι αν ήτανε δυνατόν Κασιδιάρηδες και σία θα παίζανε ποδόσφαιρο με τα κεφάλια τους. Για να τα λέμε όλα βέβαια, πρώτος που αντέγραψε το «η Ελλάδα ανήκει στου Ελληνες» του Παπανδρέου ήταν ο εθνικόφρων Γιώργος Καρατζαφέρης. Από τον οποίον προέρχεται η Τάνια Ιακωβίδου που συγκινήθηκε με τον Μπούκουρα και δεν ψήφισε την άρση της ασυλίας του. Συγκινήθηκαν επίσης από τον Μπούκουρα οι Σκανδαλίδης και Σηφουνάκης. Όπως και ο Απόστολος Κακλαμάνης, που θυμήθηκε το πάλαι ποτέ όλον ΠΑΣΟΚ. Τις κουμπάρες να παίζανε στη Βουλή, πιο σοβαροί θα ήτανε.

Η κανονική Αριστερά στον κόσμο αναζητάει στηρίγματα

ΚΑΠΟΙΑ στιγμή χθες, που έκανα την καθιερωμένη βόλτα στο Ιντερνετ για να δω τα νέα, μπερδεύτηκα. Νόμιζα δηλαδή, ότι είχε γίνει κάποιο λάθος. Οτι είχαμε γυρίσει στη δεκαετία του '80. Οτι είχε αναστηθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου (φωτό). Διαβάζοντας, δηλαδή, τις υπογραφές στο κείμενο στήριξης του Αλέξη Τσίπρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τους «διανοούμενους, τους καλλιτέχνες, τα πολιτικά στελέχη και τις προσωπικότητες» που στηρίζουν την υποψηφιότητά του: Από Λούκα και Νόρα Κατσέλη δηλαδή, μέχρι Θάνο (και όχι Ανδρέα) Μικρούτσικο και Γιάννη Ρουμπάτη. Αυτοί κι αρκετοί άλλοι, που κλείνοντας το μαγαζί του ΠΑΣΟΚ έμειναν ορφανοί από πολιτική στέγη. Από κοντά κι ο Νίκος Κοτζιάς. Πρώην ΚΚΕ, κολλητός στη συνέχεια του Γιωργάκη, είδε κι αυτός το αληθινό πολιτικό φως. Κι εντάξει. Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ τίμια και ανιδιοτελή στελέχη. Τα μπάζα όμως του ΠΑΣΟΚ, όπως λέγαμε και τις προάλλες, γιατί τα μαζεύουνε; Η Φαραντούρη τώρα ξαναθυμήθηκε να γίνει αριστερή; Η Φωτεινή Δάρρα και ο πρώην της, πότε γίνανε αριστεροί; Σαν αριστερό δηλαδή τον είχανε για εφτά χρόνια διευθυντή στην ΕΡΤ τον Παπαδημητρίου; Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουνε πραγματικά ότι τώρα που έχουνε φτάσει ένα βήμα από την κυβέρνηση, έχουνε ανάγκη από «προσωπικότητες»; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Μήπως οι «προσωπικότητες» έχουν ανάγκη τον ΣΥΡΙΖΑ; Η κανονική Αριστερά στον κόσμο αναζητάει στηρίγματα. Στην κοινωνία. Όχι σ' αυτούς που περιφέρονται από το ένα κόμμα εξουσίας στο άλλο.

Κώστας Καίσαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: