Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Περιοδικό Λεύγα, τεύχος 0919.991 λεύγες υπό τη θάλασσα και η δίνη του βυθού μας τραβάει στον πάτο. Κάνουμε restart και μαζί μια ακόμα προσπάθεια να βγούμε στην επιφάνεια. Όσο και να θέλουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μυθικά τέρατα και βασιλιάδες του παρελθόντος μάς βασανίζουν ακόμα, περισσότερο και από τις τράπεζες ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο τραπεζάκι των πνευμάτων, η κυρία Ζαναντρίς επικράτησε, θυμίζοντάς μας ότι η θεωρία των δυο άκρων δεν σταμάτησε το 1936. Η προπαγάνδα του κυρίαρχου, η άνοδος της ακροδεξιάς και οι ήττες της αριστεράς σβήσαν και τις τελευταίες μας αυταπάτες. Συγκρατηθήκαμε για να μην οδηγηθούμε σε χαρακίρι, αγοράσαμε στα τυφλά το τελευταίο iPhone με το προνοιακό επίδομα, που ακόμα δεν μας κόψανε, και πιάσαμε ψιλή κουβέντα με τον Μάκη τον Μάπα και τον Σωτήρη. Αναλογιστήκαμε τις γυναίκες της αραβικής άνοιξης και τις γυναίκες της δικής μας αριστεράς στην ατέλειωτη παράσταση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και οργανώσαμε τη στρατηγική μας για την επερχόμενη δίκη όπου οι ηγεμόνες και οι διάβολοι θα είναι οι πιο αδυσώπητοι κατήγοροί μας.

Διαβάστε από τη λεύγα 09 

Τα περιεχόμενα του πιο πρόσφατου τεύχους (και ολόκληρα προηγούμενα τεύχη) στο levga.gr· η πιο πρόσφατη λεύγα στα βιβλιοπωλεία, στους διακινητές της και στο levgamag@gmail.com, όπου και συμβολές, συμβουλές, συνεργασίες και διαφωνίες.

2 σχόλια:

Giousurum είπε...

την λέυγα δεν την ήξερα. όμως το κείμενο "Μεταξύ Μόσχας και Ρώμης" με ώθησε να το ψάξω. και αφού ανακάλυψα που θα το βρω στην γειτονιά μου θα σπεύσω σύντομα.

καλό βράδυ

Μουσικά Προάστια είπε...

Γεια χαρά Γιουσουρούμ,
δεν είμαι ο πιο αντικειμενικός να κρίνω γιατί κάποια παιδιά από την ομάδα της Λεύγας τα γνωρίζω προσωπικά, και γιατί το περιοδικό έχει φιλοξενήσει 1-2 σημειωματάκια μου.
Υποκειμενικά, λοιπόν, θεωρώ τη Λεύγα μία εξαιρετικά σοβαρή δουλειά στο χώρο του περιοδικού, πολιτικού τύπου. Πολιτική κριτική πέρα από κλισέ, πρωτοτυπία χωρίς εξυπνακισμούς, και μία θεματολογία που αντλεί από την επικαιρότητα πηγαίνοντας όμως στο βάθος των πραγμάτων. Και με κορυφαία γραφιστική αισθητική.
Αγόρασέ την και περιμένω τις εντυπώσεις σου!
Ηρακλής