Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Προβοκάτσια, αγάπη μου

"Κουκουλοφόροι χτύπησαν με μολότωφ το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων".
Μετάφραση: οι "κουκουλοφόροι" έκαψαν δύο αυτοκίνητα έξω από το αστυνομικό τμήμα, χωρίς να πειράξουν τα ενδότερα.

"Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην είσοδο της λαϊκής αγοράς στη διασταύρωση της Καλλιδρομίου με την Χαριλάου Τρικούπη"
Μετάφραση: δεν υπήρχε ούτε ένας αστυφύλακας έξω από το αστυνομικό τμήμα, οι "άγνωστοι δράστες" έκαναν ανενόχλητοι το θεάρεστο έργο τους, και είχαν την άνεση να κατηφορίσουν και δύο δρόμους παρακάτω.

"Εκεί εντόπισαν μηχανή όπου επέβαιναν δύο άνδρες της ασφάλειας, και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό".
Μετάφραση: η μηχανή ήταν ήδη εκεί αραγμένη. Οι "άγνωστοι δράστες" μπούκαραν με μανία στη λαϊκή αγορά πετώντας μολότωφ και αδειάζοντας μπιτόνια, δίπλα σε πωλητές και τον κόσμο που ψώνιζε αμέριμνος.

Πριν από ένα χρόνο ήταν η Marfin, τώρα η λαϊκή της Καλλιδρομίου. Η προβοκάτσια έτοιμη, στο τσεπάκι εξουσίας και παραεξουσίας. Ο αναρχικός χώρος για άλλη μία φορά φαίνεται πόσο θεριζοαλωνισμένος είναι από στοιχεία εντελώς ξένα προς αυτόν. Βέβαια, οι θαμώνες της λαϊκής αγοράς είχαν άλλη, σαφέστερη άποψη, καθώς αρκετοί κατήγγειλαν ότι την επίθεση την έκαναν φασίστες, οι οποίοι λίγο νωρίτερα έκοβαν βόλτες στην περιοχή. Είναι απίθανο ένας αναρχικός, όσο ηλίθιος και να είναι, να χτυπήσει το "ναό" των Εξαρχείων, τη λαϊκή αγορά στην Καλλιδρομίου. Σαν να καίει ο ιερέας τη μητρόπολη και ο βάζελος τη "Λεωφόρο". Αλλά δεν ήμουν, δεν ξέρω, δεν απαντώ. Πηγές των γραφόμενων στο κείμενο, δύο καλοί φίλοι, κάτοικοι της περιοχής και αυτόπτες μάρτυρες. Για τα υπόλοιπα, η αλήθεια για άλλη μια φορά θα "λάμψει" στο δελτίο των 8, ενώ τρεις συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται με εγκαύματα. Περαστικά τους, και προπαντός περαστικά μας.
ηρ.οικ.

2 σχόλια:

despinach. είπε...

Μπράβο για την ανάρτηση!! Πρέπει πραγματικά να είναι κανείς τελείως στην κοσμάρα του για να μην καταλάβει ότι δεν είναι...τυχαία τα γεγονότα!

Μουσικά Προάστια είπε...

Δυστυχώς, χωρίς οργάνωση, χωρίς κίνημα με αρχή και τέλος, αυτά τα φαινόμενα βαρβαρότητας και τυφλής βίας θα πληθαίνουν.