Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πότε θα μιλήσουν τα κόμματα της Αριστεράς για το κλείσιμο του Διφώνου;

Όταν πρόσφατα κάποιοι νεάτερνταλ "παλληκαράδες" των ΕΑΑΚ κατέβασαν μία ταμπέλα της ηρωίδας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου που η ΚΝΕ είχε τοποθετήσει στο Πάντειο, το ΚΚΕ και ο μηχανισμός του φρόντισε μέσα σε λίγες ώρες ώστε τα δεκάδες σωματεία και οργανώσεις που ελέγχει να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους και να εκδώσουν μανιασμένες ανακοινώσεις περί "ΕΚΟΦιτών" και "ασφάλειας". Τώρα που έκλεισε ένα περιοδικό, σιωπή. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αποκτήσει την πολυπόθητη επαφή με την κοινωνία και με μία ομάδα συντακτών που μένουν άνεργοι και απλήρωτοι, προσπαθεί να ανακτήσει την επαφή με τις μαλωμένες συνιστώσες του. Σιωπή, ξανά.

Τι να φταίει άραγε; Μήπως το ότι τα ψηφαλάκια είναι λιγοστά; Μήπως το ότι οι κομματάρχες δεν διαβάζουν εφημερίδες και ίντερνετ; Μήπως το ότι φοβούνται ό,τι δεν ελέγχουν; Ή μήπως το ότι οι καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους είναι πιο σημαντικές από την αλληλεγγύη προς τους εργαζομένους; Ποτέ δεν είναι αργά, πάντως, σύντροφοι, να πείτε έστω και δυο (2) λέξεις.

ηρ.οικ.

ΥΓ: Μόνο οι εφημερίδες Η ΕΠΟΧΗ, ΠΡΙΝ και ΔΡΟΜΟΣ έσωσαν σήμερα την παρτίδα, συμπεριλαμβάνοντας την είδηση στην ύλη τους. Τις ευχαριστούμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη σε όλους παιδιά. Θέλει ενότητα υπομονή και επιμονή αυτή η ιστορία.

Αργύρης